Leaving for Spain

Så härligt varmt väder! Och ännu är det ljust ute. Helt underbart. Årets första mjukglass med chokladdopping idag på stan med lillan =) Satt vid vängåvan och myste i solen.

Och även årets första springtur utomhus! Räcker orden underbart härligt? En så skön känsla att äntligen kunna göra det igen. Springa ute & få inspiration och släppa lös tankarna, istället för ett tråkigt springband inne på gymmet. Provade dessutom min nya iPod - funkade alldeles utmärkt!


salamanca

Nu är det väldigt nära, imorgonbitti vid 10-tiden åker vi. Ska bli väldigt intressant, spännande och lärorikt. Runt 23 på kvällen är vi framme hos våra värdfamiljer i Salamanca, Spanien.

Sköt om er mina vänner, ses om lite över en vecka! Pusss.


Husmor

Känner mig som en riktig husmor då jag nyss stått och handtvättat i över en timme. (Tack och lov för att jag inte levde för sisådär hundra år sedan då det inte fanns tvättmaskin!) Anledningen till varför jag då gjorde det var att jag ville ha några mer saker rena till resan.


r
The little beauty

Här är då den lilla skönheten mamma inhandlade igår. Ska bli spännande att se hur folk reagerar! Blir jag tagen för fjortis eller barbie med mitt dessutom blonda hår, eller förstår alla på en gång att det är för lättsamheten då man på en gång känner igen sin väska när den kommer på bandet? Återstår att se..

Jag tyckte i alla fall den var väldigt söt =)  (Misstänker att jag lär få ha den för mig själv.. Pappa lär ju inte låna den i alla fall!)


Jag mår bra, allt känns bra just nu. (förutom skolan&dess arbete men vi skiter i den nu). Jag... nej, ska inte säga för mycket. Jag längtar&saknar men det är endast positivt.

Soon, very soon

Kan bara säga att core passet på Ego var riktigt riktigt jobbigt. Mycket styrka. Innan träningen var vi på Coffee House där vi åt kycklingsallad, så gott så!

På spanska lektionen fick vi göra ett test på datorn som avgör vilka grupper vi hamnar i på skolan Mester i Spanien. Nu är det nära, 3 dagar kvar.

När jag kom hem ikväll fick jag se en knallrosa resväska där halva långsidorna är dekorerade med stora vita prickar. Målet var att vi skulle hitta en väska som man slipper stå och leta ihjäl sig efter de rullande banden på flygplatsen, och jag tror nog mamma lyckats!


Nu är det fika-time och efter det blir det (måste bli) lite plugg. Religion eller psykologi.. Det som inte görs ikväll bör göras imorgon. Sovmorgon till 13.00 så ska nog hinna en del innan ;-) + ledig på fredag! Mums.


Lillan&jag satt ute vid vängåvan i den härliga solen under dagen då vi fick sluta tidigare från lektionen. Mycket härligt!

Trip on the road

M      busfröna      i


Bilfärden till & från Leksand gick finfint! På första bilden ser ni min bror chauffören. Andra bilden visar händer som tillhör de två små busfröna. Den tredje visar att vi åkte i inlandet, och därav tog resan ca 11 timmar. Skulle gått fortare på storvägarna, men mysigare där vi åkte så får man se lite mer & hålla sig vaken med de lite kringliga vägarna.


v      g&n      leksand

Bild 1: Påväg. Fanns många fina ställen efter vägen.
Bild 2: Myspropparna!
Bild 3: Framme i Leksand. Mysigt ställe.

Där i Leksand åt vi middag på en pizzeria som vunnit något fint pris. Tror det var Sveriges godaste pizza? Någonting sånt. Och ja, mumsigt var det allt!

Därefter finns inga fler bilder eftersom vi då körde varsin bil. Annars hade solnedgången varit väldigt vacker, men ögat fick njuta istället.



Och till idag. Kort skoldag med två lektioner mellan 08.30-11.15. Väldigt passande då jag skulle jobba 15-19. Gick väldigt bra länge innan det kom en rejäl rusning och allt strulade. Sen vart det åter lugnt & på slutet mer som alltid.

Medan jag var hemma pluggade jag psykologi som faktiskt går riktigt bra.

Hade utvecklingssamtal i fredags, där allting såg bra ut. Frånvaron hade ökat (oväntat..) som tydligen är ett vanligt fenomen bland treor. Blev glatt överraskad och förvånad över vad handledaren tycker om min & lillans projektrapport - hon var så stolt över oss och hade berömt den inför sin kollega. Vi som var jätteoroliga..! Ja, men vi klagar ju såklart inte :-) Känns ju bara bra.


Just nu fyller jag min iPod med musik till flygresan. Är ganska trött så bör nog ta och sova snart, men sovmorgon till 12.20 vilket är ett väldigt stort plus! Efter skolan blir det äta på stan & ett pass core på Ego med lillan :)

Six days

.


Nyss börjat försöka sätta mig in i vårt psykologi arbete.
Kvinnligt, manligt, mänskligt.

Sen kom jag på att jag måste börja skriva en packnings-lisa också.. Det är ju bara 6 dagar till jag åker till Spanien! Skööönt.

Ledig imorgon är jag dessutom. Planerna för dagen är att följa med min kära bror till Leksand där vi ska hämta en bil. 64 mil tur&retur så det lär ta ungefär hela dagen. Småtjejorna ska ju med dom också!

The work

Lisa&jag hade det mycket mysigt igår - med vårt pratande om allting, bakning av kladdkaka och våra planer inför framtiden! Jag hoppas verkligen, det måste bli av!


Idag har jag jobbat mellan 12-15. Gick riktigt bra! Två timmar i kassan & en timme ute på golvet. Märks att vädret blir varmare, fler köper glass :-)  Var ganska lugnt, men inte för lugnt. Finns alltid något att göra! Dessutom är ju mina arbetskamrater så bra =)

Efter det har jag duschat och nu nyss ätit middag - tacoos! Efterrätten blev kaffe & kladdkaka. Mumsigt. Vi orkade 'bara' halva igår ;) Ikväll återstår det att se vad det blir!

Vid min sida

Per Gessle   "Det kan aldrig kännas bättre än så här...
Per Gessle                           För nån.. För mig.."



Från Spotify och ut ur högtalarna strömmar denna mans härliga röst. Även om hans låtar nu inte skulle handla om vår eller sommar, så tycker jag ändå det är något sommaraktigt med dem alla. Underbart.

Väldigt fint väder idag!
Nu ska jag göra mig i ordning lite och sen blir det promenad i vårsolen.
Ikväll blir det mys med sötlisa!

Biltvätt

Det är helt underbart med vår, det kunde liksom inte vara bättre! Häromdagen snöade det, men som tur var försvann det lika fort. Just idag blåser det på rätt mycket men mitt humör och känslan jag har kan inte förstöras av det.


Någon smart person har någon gång kommit på att man inte ska äta visst många timmar innan man går och lägger sig på kvällen. Har inte så jättebra koll exakt hur många timmar som gäller, men för mig skulle det bättre passa med minuter eller sekunder som direktiv.

La mig vid halv 12 och kunde verkligen inte somna, även fast jag var jättetrött. Kl. halv två hade jag fortfarande inte somnat. Däremot blev jag hungrig så då gick jag upp och tog mig en macka och ett glas varm mjölk. Sen vid kvart över två någongång lyckades jag äntligen somna.


Somna sent = vakna sent. Varit på affären och handlat. Följt med Linnea till Birsta där hon skulle kika på födelsedagspresent till mamma sin. Nu ska jag inte dit på länge känns det som.. 4 ggr på 4 dagar bådar inte gott! Har även tvättat bilen, och inte bara 1 gång utan 2! Var lite kämpigt att få den riktigt ren men till slut så. Nu ser jag ut genom min bakruta igen! Med frihet följer ansvar - och jag gillar det verkligen.


Skoda

                                                                   Den lilla skönheten =)

Passet igår
var inte direkt att leka med. Riktigt slut blev jag! Och idag känns det i kroppen vill jag lova.
Bytte i sängen häromdagen så nu har jag tänkt städa mitt rum, så blir det rent&fint överallt!


Ikväll blir det lite mys kanske?

In a good mood

iPod
Här är den underbara lilla varelsen - självklart i favoritfärgen blå.



Nudie  Jag kunde bara inte låta bli, så jag åkte en sväng till Birsta idag med, där jag köpte dessa Nudie på JC där de även lade upp dem. Har verkligen svårt att hitta jenas som sitter bra, så jag blev såld. Och som sagt - de är verkligen snygga tycker jag.


linne                       outfit     Det andra som köptes igår, +
Ett av linnena som inköptes                                                    hela outfiten.
igår.



 
t-shirt  Den vita t-shirten.


                                     And the lovely pair of shoes
Replay



Mitt shoppinghumör går verkligen i vågor, och som ni kanske märker har jag varit inne i en av topparna nu. Förhoppningsvis kommer nu en dal, skulle nog mitt konto uppskatta!  Haha, nej men skämt och sido så ska jag lugna mig ett tag framöver. Sån är jag - ibland på ett rejält shoppinghumör, andra gånger (för det mesta) har jag ingen lust alls. Måste passa på medan inspirationen finns.

Var ju heller inte helt opassande att lönespecefikationen damp ner i brevlådan idag, mihi.


Nu ska jag packa träningsbagen för halv sex kommer Linnea och hämtar mig & då bär det av på ett pass styrka, 75 minuter. Den ni! Puss så länge.

Myspys

Har haft två myspys dagar med sötelin! Har sprungit runt och kikat på stan och i Birsta. Elin provade balklänningar, den hon valde är verkligen jättefin! Längtar så mycket. Båda har nu äntligen hittat skor till studenten och även en del andra saker. Föll även för ett par läckra Replay skor, med lagomt hög klack i mörkblå färg så det blev två nyinköpa skor. Två riktigt härliga linnen med olika mönster&färger och en mysig vit t-shirt från Gina.

Den minsta sortens iPod i blå färg köpte jag också - perfekt till träning!

Det var också nära att det blev ett par Nudie jeans för dom satt verkligen skitbra. Men jag vet inte.. Hade tänkt mig ganska mycket ljusare så vi får se!


Nu ikväll har jag varit iväg och tränat. Var riktigt seg i kroppen efter simningen! Men jag tog mig igenom passet men det var riktigt skönt när det väl var slut. Annars brukar jag kunna fortsätta en hel del till..

Glömde nog att säga att jag provade på ett pass med skivstång häromdagen med Annika. Det var kul&jobbigt, som det ska vara! Dock inte min favorit bland träningsformer.

Simning & bebisarna!

Tänka sig att simma kan vara så skönt! Var på Sporthallen med Rickard&Annika på förmiddagen, mellan 09.30-11.30 ungefär. Blev dels vanlig simning och även en hel del träning med fenor (simfötter) och sån där bräda man har armarna på. Riktigt bra benträning så jag kan lova att det kändes. Banan&vindruvor i bastun - gottigt!


Noisen!            Gryisen!
Nova börjar med tutte
vid en lite högre ålder
än vad som kanske
"anses normalt"..
Njae, den är mest en
leksak för dem båda :)


När jag kom hem var mina snyggingar här! Jag&Nova gick på promenad och besökte lekparken. Hon hittade en vattenpöl också som hon tyckte mycket om! "Min o Fridas vattenpöl!" Och när de skulle bege sig hemöver: "Nej, vill bara vara med Frida!".. Åh, vad jag tycker mycket om dom!

Det känns bra

liv

Jag vet inte vad det är för känsla. Men det känns bra.
Jag mår bra, jag har min familj & mina kära vänner
runt omkring mig. Ser dom såklart inte alltid med ögat,
men vet att dom finns där. Det är vår och solen visar
sig allt mer. Allting känns närmare och verkligare än
någonsin.
Det här året ska bli ett bra år, och denna
sommar ska vi försöka göra till den bästa någonsin.

Kvällspromenad & filmkväll

I fredags var det familjemiddag här hemma med en massa mumsig påskmat! När man var mindre handlade nästan hela påsken om dessa påskägg - och visst får jag sådana fortfarande. Men nu handlar det mer om mysigt sällskap och en trevlig stund med hela familjen. Förövrigt fick jag två trisslotter som jag vann på! Bara för ett tag sen vann jag&mamms en hel del på hästar. - tur i spel nuförtiden? pepparpeppar.


Senare var jag ut till Lisa där vi tog oss en otroligt mysig kvällspromenad till natten och därefter fika med macka och givetvis O'boy! (Lisa var ju med i bilden). Frida tycker mycket om sin Lisa!


Igår gjorde jag slingor på mamma, hoppas hon blev nöjd! Efteråt gjorde jag nästan hela naturprovet, bara en fråga kvar. Känner mig riktigt duktig!

Kvällen
bestod sedan av mys hos lillan med en härlig filmkväll! I film vänder dom alltid dåliga saker till ett positivt sätt. Men när liknande saker händer i verkligheten är känslorna verkligen inte detsamma som filmer förmedlar. Filmer = en drömvärld?  Agerade sedan chaufför på natten till två av min kära brors vänner.


boat trip
Tänk om allt bara kunde vara som i film..


Idag var det ju äntligen fint vår väder! Verkligen härligt. Jag tog ut mamma och pappa på en mysig promenad, och sedan gick vi till mormor en stund. Kom fram till att jag verkligen måste köpa en vårjacka väldigt snart, för det blev varmt med min dunis nu.. Ikväll blir det bingolotto spel, så vi hoppas på det bästa!

Nu är det matdags - grillat kött och stekt potatis, muuums.

Glad Påsk!

kNu är det då påsk, och ett efterlängtat påsklov har intagit sin plats! Har kommit på att det faktiskt är det sista lovet jag kommer att ha.. någonsin?

Planerna är ännu inte så många och jag hoppas det förblir så. Gillar att bara ta dagarna som dom kommer när man är ledig, även om det är roligt att planera in något! 

Kommer väl att bli en del träning, mycket sova, har tänkt städa & baka en del. Vill hitta lite nya recept att prova! Sånt där mysigt att greja på med när man är hemma för sig själv. Sen ska jag nog träffa några mysiga människor att umgås med hoppas jag på!



Hur man än väljer att leva sitt liv borde det vara ens ensak. Är det något man inte tycker om kan man säga det rakt ut. Man är uppväxt på olika sätt, och man är olika beroende på sin omgivning. Delvis kan man välja den man vill vara, och delvis inte. Att bara klaga eller vara sur ger oss ingenting. Acceptera eller inte, mig kvittar det faktiskt.

It's done

Nyss haft mitt nationella tal, sååå skönt att ha det gjort. Sitter på skolan nu i väntan på nästa lektion, religion där vi ska jobba med grupparbete. Därefter spanska och sen är det loov! Firar dock inte på en gång för ikväll ska vi plugga projektarbete, för tydligen skulle en "kladd" skickas in idag senast 24. Och det är bra om vi "nästan är klar" så vi behöver nog plugga på en del..


Men imorgon börjar mitt lov på riktigt. Inleder med en lång härlig sovmorgon känns det som.

Familjens betydelse för ett bra liv

Japp, det är min rubrik till svenska talet jag ska hålla imorgon. Blev nyss i princip klar med det, så resten av kvällen kommer att bestå av att skriva tallappar och öva in det hela. Funderar på att ta mig ett bad lite senare också.

Skoldag 14.05-15.10 blev det idag, riktigt skönt! Klev dock upp lite efter 9 eftersom jag var tvungen att plugga in läxförhöret vi hade på lektionen. Tog en promenad imorse med, som är så härligt. Såg tre rådjur som vandrade runt bland husen, så söta!


Måste bara tala om att jag åt otroligt gott kvällsfika igår! Hade tränat så pappa hade gjort macka, men jag blev inte riktigt mätt. Så jag tog en skål med flingor & mjölk och skivade i jordgubbar. I en liten skålbredvid hade jag vindruvor och cashewnötter - ungefär hur gott som helst var det! Sen var jag faktiskt mätt..

Free to be me

Det är så skönt när man är ledig och ensam hemma - när man bara kan göra som man vill, typ gå runt naken om man känner för det. Okej, det kanske är mer troligt på sommaren men förut blev det mysbyxor och bh för min del. Och hur skönt är inte det? Sen var ju brorsan här, men blyg är jag inte heller.


Hämtade ut min studentmössa idag! På en gång jag kom hem provade jag den - vilken känsla. Och mer härligt lär det ju ska bli när det väl är dags. Champagneglaset, pennan och tröjan var också med. Riktigt fint! Förvånad över att tröjan satt så bra som den gjorde.
S T U D E N T   2 0 0 9 !

Jag har städat lite i gardergoben också. Anledningen var att samma hylla ramlat ner två gånger pga. överbelastning.. Smidigt. Så nu blev det lite rensning!

Precis druckit kaffe med bror så nu blir det talskrivande, måste bli klar.

Ikväll:  t r ä n i n g !
Ett av mina motton här i livet, så som en boktitel av Jonas Colting lyder: Jag vill ju bara se bra ut naken.

Aunts' babies

N                 G
Mysenova                               Mysbebis

Känslor som är så stora att de inte kan beskrivas
Något man känner så starkt men inte kan sätta ord på
Man brukar vanligvis använda;

Jag älskar er!

Även om det inte riktigt räcker för det jag känner är större
än vad ord kan beskriva


Jag är otroligt trött, men ledig imorgon vilket ska bli väldigt härligt! Varit en lång vaken helg, men väldigt trevligt! Blev utgång igår med bror, tog taxi hem rätt tidigt eftersom jag jobbade idag. 12-16 blev det, mycket folk men det gick bra!

Övriga planer:
Lyckas bestämma mig om jag ska söka universitetsutbildning, & isåfall vilken & vart. 10 dagar till sista ansökningsdag.
Skriva tal, har endast inledning hittills.
Sova länge imorgon..

The day

N O V A   M A T H I L D A       G R Y   L O K A
                                       
Ni är bäst mina flickor!



Igår gjorde jag nationella i Svenska B. Ärligt talat vet jag inte alls hur det gick. Vet att jag skulle ha kunnat gjort bättre, om jag orkat. Åkte till min frissa där vi pratade lite om håruppsättning till balen bland annat, blir nog jättebra! Blev träning sen på kvällen, härligt att få rensa huvet.

Imorse var jag på jobbet på personalmöte 8-10. Åkte hem och pluggade natur, åt lunch med Mattias och Gry, och pluggade lite mer. Och myste såklart med Gryisen! Enda lektionen var matte kl 15, och läraren var där i en halvtimme innan han skulle gå igen. Kändes väldigt nödvändigt att åka till skolan..

Ikväll var jag på ett möte med/om Halebop på ett hotell här i stan. En gruppdiskussion på 8 personer där vi pratade om allmänt om Halebop, om hemsidans utformning, m.m. Var ju klart värt det eftersom man fick 800:- till kontantkortet.

Nu behöver jag verkligen börja med svenskatalet som äger rum på onsdag.. men jag orkar inte engagera mig.


RSS 2.0