Ja, tack.



f      b      h


Jag vill ha sommar, jag vill ha vår. Nu.

Idag har jag
varit på skolan. Skjutsat Mattias till Alnö där vi hämtade the car of mum and dad.
Nu lyssnar jag på musik, dricker kaffe och har tänkt skriva klart mitt PM inför svenska b nationella. Troligen börja smått på talet också. Ska kika runt på lite håruppsättningar, och kolla utbildningar.
Mina planer senare är att hämta mamma när hon slutar. Ikväll ska jag träna, först pass kondition/styrka och sen gymmet.


Annars är det en bra dag idag. Bara fyra kvar så är det helg igen ;) Sen en vecka till, därefter loooov! Det gillar vi.

Bio & utgång

I torsdags såg jag män som hatar kvinnor på bio. Riktigt bra var den! (Svensk produktion lyckas ibland) ;)


öl   I och för sig sant.

Utgång både fredag & lördag. Blev nyktert i fredags eftersom jag skulle jobba på lördag, men var lika kul ändå! Treevligt var det. Gillar bartendern jag fick en alkoholfri drink av. "Vi vill stödja nykterheten här", tacktack! Igår var det förfest hos Markus med honom, Linnea och Emma. Sen kom några fler dit, ner till Pipeline och därefter Irish. En riktigt bra kväll :) Tack för helgen sötnosar!

Jobbet på högskoleprovet
gick bra. Intressant att se hur det funkar och provledaren och andre medhjälparen var jättetrevliga och hjälpsamma. Kanoon :) Läste även igenom proven och kan säga att det inte såg lätt ut!

A rose or not


blomma


Ibland kanske inte allt behöver vara så perfekt
Vi kanske inte gör allting rätt
Alla bitar kanske inte sitter där de ska
Kanske inte klarar av alla krav som ställs på oss

Någon gång kanske vi måste få göra det vi själva vill
Göra det vi känner för, och inte bara vad andra förväntar

Helt enkelt göra någonting fel, riktigt fel
Eller bara något litet tokigt

Har man verkligen levt livet om man hela tiden varit perfekt?
Men då kommer också frågan, vad är perfekt?
Hur ska man bete sig för att vara alla till lags?
Vad ska man göra och inte göra, för att ha ett s.k "bra rykte"?
Hur undviker man att göra någon besviken?

Som verkligheten ser ut idag kan man bara inte hinna med allt
Det är en omöjlighet
Så ibland måste vi stanna upp för att fundera och tänka en stund
Allt är inte självklart och sällan blir något som man tänkt sig
Ena sekunden står tre saker på att-göra-listan, i nästa sekund tio

Man vill finnas till hands för alla, men är det verkligen möjligt?
Vi vill så mycket, men ibland räcker faktiskt inte tiden till
Då man prioriterar för stunden, dagen, veckan, månaden
Vad är viktigast just nu?
När frågan dyker upp måste vi välja och här blir det svårt
Hur är det möjligt att välja något före det andra?

Att välja, att inte välja. Att göra eller avstå.
Det är frågan
Vi kan inte hela tiden leva i dåtiden
Och vi kan inte heller jämt leva i framtiden
Ibland måste vi få unna oss att leva här och nu
Låta oss själva göra det vi själva vill
Och välja vår egen tid, i nuet


Mitt liv

Har varit mycket att göra senaste tiden så därav lite bloggande, men jag gör mitt bästa! Det mitt liv består just nu är skola, plugga, träna, jobba, umgås med dom jag tycker om!

Skolarbetet börjar komma under hyfsad kontroll: hade naturredovisning idag som gick bra och även skickat in en rapport där. Spanskaprovet i fredags gick väl sådär, den som lever får se. Snart svenska b nationella skriftliga & därefter muntliga. Ingen aning om vad jag ska prata om än, men det är ingen brådska just nu. Matte C prov på torsdag, exponentialfunktioner.. pluggaplugga till det!

Ikväll ska jag till friskis för att plugga matte (samtidigt få hjälp av Annika som är värd då), och därefter träna på gymmet med Mattias! Blev fem träningspass förra veckan, 2 kondition/styrka och 3 styrkepass på gymmet.

Jobba ska jag också göra. Chefen ringde så imorgon blir det jobb på Rusta, känns bra! På lördag ska jag vara övervakare vid Högskoleprovet, ungefär 8½ timme. Så denna vecka blir det två olika jobb, lite ovanligt men kul!


Jag längtar till helgen, då ska vi ha roligt mina vänner!

Vemdalen


Jag låter bilderna tala - en jättemysig dag!


Vemdalen     Vemdalen     Vemdalen

Vemdalen        Vemdalen        Vemdalen

Lalala

Okej, jag har i alla fall fått lite bättre ordning så nu är jag nöjd!

Ordnat projektarbete så att allt ligger i rapporten och inte utspritt i massa olika dokument som innan. Även skrivit klart en text och lagt in. Lagt upp rapporten vi gör på naturen - om glykemiskt index (GI). Fixat fotnoter och sånt där. Och pluggat i spanska häftet, så nu har jag bara en sida till innan fredagens prov.


Och alldeles nyss slog det mig att det är 17 mars idag. 17 mars! Förstår ni? Det känns som att det bara är några få veckor till studenten. 10-12 kanske, men ändå. Tiden går ju hur fort som helst. Och 25 april ska jag till Spanien, snart bara en månad kvar! Men åh, så jag ändå längtar.



s


A sub

En ganska lång dag, eller rätt så i alla fall. 08.30-15.20, blir lite bortskämd med vårt schema faktiskt! Men det är ju inte direkt så man har lite att göra för det. Nej, det är pluggande hela tiden ungefär. Nu ikväll är det det enda jag ska göra; inför spanskaprovet, lite natur och projektarbete, matte skulle behövas, psykologi.

Just to pick something to start with. Con un poco de música

Åt lunch på Subway med lillan, muuumsigt! Chicken Teriyaki of course.

Lovely monday

Hemprov avklarat - nu är det spanska och psykologi som gäller.


Jag har så härliga måndagar nu som jag är tveksam till om jag kommer uppleva igen när man slutat skolan. Möjligen universitetet, men ändå. 08.30-11.30, sen kan man göra vad man vill! Åt lunch på stan med Andreas. Provade Body in Motion som jag varit lite nyfiken på och det var ju kanon! Mycket god kycklingsallad. Efter det drack vi kaffe på Barista. Myspys!

Ikväll blir det mycket träning, först ett pass styrka&kondition och sen ska blir det styrka på gymmet med lillen. (bror) Wonderful.

Justja, där vi åt lunch kom även Hedström in, f.d Timrå spelare som jag aldrig skulle känt igen om inte Andreas sagt nåt. Tänkte bara tala om det ifall någon skulle bli avis, Linnea? ;-)

Siddharta Gautama


Fortsätter med mitt hemprov som ska skickas in senast idag. Arbetar nu på näst sista frågan.


t              g

Reder ut riktningarna theravada och mahayana, skillnaderna i synen på Buddha, Nirvana och möjligheterna att nå dit. Sista frågan handlar om Dalai Lama, vad han betyder för buddhismen och sitt folk. Kommer nog sitta här ett bra tag till..

Fiesta!

Normalt att skriva blogg när man festar, men nja jag är väl kanske inte normal då. Klassfest nu och snart Irish och sen Aveny! Pepppp. Ha en bra kväll gott folk, för det ska jag ha! Bara hundra dagar kvar, inte mycket. Kommer gå fort. Sååååå härligt! Lovely.

Studentfest!

d


Dagens
Har gjort: En lektion, gymmet, duschat, städat lite.
Ska göra: Äta middag, klassfest & studentfest. Bara 100 dagar kvar nu!
Borde gjort: Pluggat, men varken hunnit eller orkat..
Vill göra: Festa? ;)

Finns hederligheten kvar?

Jag fortsätter med mitt hemprov i buddhism. Bra att svaret på en fråga blev en hel A4 sida på datorn. Men nu har jag åtminstone gjort klart fyra frågor, bara två som återstår alltså.


Sen kan man ju undra var hederligheten i detta land tagit vägen. Företag som ringer och säljer saker över mobiltelefonen även fast lagen säger emot. Säger sig ha något speciellt avtal som de inte alls har. Framför allt de har att säga otydligt och lindar in svaren på frågorna så det blir helt oförståeligt. Skyller ifrån sig och tycker inte alls de har gjort något fel. Nejdå, de vill ju bara tjäna så mycket pengar som möjligt sen skiter de i kunder som inte alls vill vara kunder och som hamnar hos Kronofogden för kallsonger de inte ens beställt.

Ingen verkar vilja ta något ansvar. Har man några enkla frågor man vill ha svar på skickas man från en person till en annan och vidare till nästa. Till slut får man ett annat telefonnummer eller mailadress där man inte får något svar. Vart har hjälpsamheten tagit vägen? Varför vill man bara göra det svårare för sina medmänniskor att utföra saker eller att ens kunna leva?

Nej, det är inte lätt att kunna göra något bra när man inte kan få lite hjälp från nåt håll. Till slut tappar man själv engagemanget och tålamodet och struntar helt enkelt i att fortsätta. Frågan är hur utvecklingen då ska kunna gå framåt?


Lite tankar sådär som plötsligt dök upp. Nu ska jag snart sova och imorgon ska bli en bra dag!

Buddhism


b


Buddha


Much to do. Gjort klart ett psykologi PM, ett kvar att göra nu innan veckan är slut. Plus ett hemprov i religion, buddhism. Ska i alla fall träna ikväll så kan man tänka på annat en stund! Härligt.

Mums

Tänkte bara säga:  :) Puss!

Universitets funderingar

Fick många brev i brevlådan idag - hela tre stycken. Jag som aldrig tyckte jag fick brev när jag var mindre. Det är tydligen efter 18 dom börjar dyka upp! Ett av de innehöll ekonomi info och de andra två om universitetsutbildning. En lät riktigt intressant, nämligen kognititionsvetenskap.

Med andra ord bearbetningsvetenskap. Handlar ungefär om hur människan tar in och bearbetar information i det informationssamhälle vi lever i och hur man gör för att underlätta för oss. Man kunde arbeta med allt möjligt efteråt; alltfrån att analysera bilder och säkerhet,projektledning till utveckling av alla dess slag. Plus mycket mer.

Och kriminologprogrammet låter också det intressant. Innehåller bl.a. kriminologi, rättsvetenskap och psykologi som jag gillar.



m


Arbetat med mitt andra PM i psykologi B nu en stund ikväll.
Har en inledning åtminstone, området jag valt är Minnet.

Storebror fyller år

Kom till skolan för tidigt, vilket inte händer ofta. Fick reda på att vi tydligen inte hade någon religion eftersom hon precis skulle skicka ut hemprovet som vi fick arbeta på valfri plats med. Tiden fördrev vi i fiket och vid datorn och därefter hade vi vår redovisning av nobelpristagar-bok på svenskan och slutade.

Erfarade idag en ny sak som bilförare; när jag kom hem hade plogen kört på gatan. Ja, för att komma in till garaget var det bara att ta fram snöskyffeln och sätta igång. Ångrade mig lite angående funderingarna jag hade om lumpen där.. Hur skulle jag klara av den när jag har ont i både rygg och armar efter att ha skottat en plogkant med längd som en bils bredd? Nja, jag vet inte det jag.

En idé till lunch dök upp i mitt huvud när jag kikade i kylskåpet - sallad! Men vad hade vi hemma? Som Pippi säger; man tager vad man haver.


s     s

Sallad, tomat, vindruvor, skinka, riven ost och ägg. Mumsigt kan jag lova!
Till efterrätt blev det kaffe&kladdkaka. Gottgott.


ng  

Busfröna är här. Nova tittar nu på Piff&Puff
och jag ska slå in lite presenter.
M


Födelsedagsbarnet fyller 24!
Grattis lillen :D
Middag hos dom ikväll.

Weekend

En lugn och mysig helg med lite varierande aktiviteter. I fredags blev det filmtittning och en del småfixande med Andreas. Som ni kanske märkt är layouten omgjort, och musik kan ni nu lyssna på! Bara att slå på högtalarna så får ni både musik och läsning. Tack så mycket för hjälpen! =)  Finding Neverland och Stardust - två riktigt bra filmer!

Lördagen gjorde vi nog inte mycket vettigt av, njöt bara av lovets sista dagar. På kvällen kom Rickard, Annika & mormor hit, eller rättare sagt så åkte jag och hämtade mormor. Åt middag här allihopa, även lillnoisen som skulle sova här! Mycket bus blev det! Kollade på Melodifestivalens andra chansen. Vet inte riktigt vad jag tycker.. Caroline Af Ugglas gillar jag i alla fall inte. Snälla?

Allra sista dagen på lovet blev en skoterdag med mamma, pappa och Nova. Pappa bestämde att jag skulle köra till Stöde med släpvagn och allt, så då blidde det också så! Måste ju fortsätta öva på annat nu när man fått körkortet. Fullärd blir man aldrig.


L e k,  g r i l l n i n g  &  m y s

n       e       n



                             En kärleksfull atmosfär i ditt hem är grunden för ditt liv.

I'm happy

Klev upp tidigt idag för att vara mig när det är lov. Klockan var ställd på nio eftersom jag hade lite att uträtta. Åkte först till Rusta eftersom jag ville lämna tillbaka min skåpnyckel som jag fortfarande hade hemma. Hörde också med chefen hur det såg ut med sommarjobb, om jag skulle lämna in en ansökan eller om det räckte att han visste att jag var intresserad. "Jag har nog räknat med att du ska jobba i sommar", blev svaret ungefär. Låter ju ungefär hur bra som helst! Så bra.

Hade ju tänkt lämna ut lite mer arbetsansökningar, men då får det allt vänta ett tag när det lät så säkert där. Åkte hem istället, åt lite och plockade fram kläder eftersom pappa, jag, Mattias & Nova skulle iväg och åka slalom. Första gången för henne!


n    n      n


 n     f    M   

                                              n      buus      Buusfrö!



pusss

Aren't they sweet? :') Den bilden avslutade dagen.


Ikväll blir det plugga projektarbete hemma hos Lena. Sånt som också kan behövas när det är lov..

Holiday

film

Blev en del filmtittning igår, nämligen tre stycken! Och så kom Polly som ni ser ovan var den sista, och enlig mig den bästa även om alla var jättebra. De två andra var Låt den rätte komma in och Secret window. Riktigt bra dom med, just a tip.

Ur högtalarna: Pussycat Dolls . They're great!

Blidde även lite Guitarr Hero, som jag är såå bra på. Easy kör jag på! Den andre kan lite mer ;)



Mamma var ledig idag så då åkte vi till stan. Kan meddela att jag fick en studentklänning, men mer avslöjar jag inte! Hämtade också mina specialgjorda balsmycken, halsband&örhängen. Finfina! Beställde också en ny ring, guld&diamanter, eftersom min andra kommit bort. Hade den försäkrad, men vet inte om det var värt det för särskilt mycket får man inte tillbaka. Blev en hel del mellanskillnad. Såg en annan ring också, guld med svarta safirer som jag funderar på.

Annars är det nog bara skor till studenten som fattas för mig nu. Vill ha vita med en klack och som även är sköna att gå i, för en hel del sånt lär det kunna bli misstänker jag. Åh, vad jag längtaar!

Ikväll blir det träna ett pass på friskis igen. Och senare kanske en film, för nu har jag sådär 103 stycken att välja på! Miihi.


                                                                                           Kan säga att jag njuter av lovet!

Time for excercise

Har umgåtts med Lisa idag, som altlid är lika trevligt! Prat, kortspel ♣♥♦ , saft och chokladbollar innehöll dagen, helt perfekt. Mestadels prat eftersom vi är så himla bra på det hon & jag :) Alltid är det något som är struligt, krångligt eller något liknande men allting ordnar sig! Skulle inte vara så roligt om allt bara flöt på likadant hela tiden heller =) En bra dag med sötproppen!  Och jag ska verkligen tänka på dig imorgon&onsdag!


Ikväll blev det till att träna på friskis med Linnea. Jobbigt pass, men så himla skönt! Vill verkligen komma igång på riktigt nu och inte bli sjuk. I'll really try.

Med lite Eros Ramazzotti strömmande ur högtalarna ska jag ta och göra något vettigt - nog lite för trött för psykologi, men kanske fixa i ordning cv och personligt brev. Ett sommarjobb skulle ju inte sitta fel. Eller som i de flesta andra fall så blir det att jag bara kikar runt.



    Följ de tre reglerna:
Respekt för dig själv
Respekt för andra
Ta ansvar för alla dina handlingar

Lovely summertimes

   
 kaffe   Jag längtar så mycket till sommaren.
                                                 Vill vara brun. Kunna springa ute utan
                                                 att få problem med halsen. Sola&bada.
                                                 Slippa massa tjocka kläder. Slippa kyla.
                                                 Njuta, umgås, ha roligt
                                                 Knäppa härliga sommarbilder, lyssna
                                                 på riktig sommarmusik i min mp3.


Har faktiskt funderat lite, och det blir nog så att jag söker till universitetet till hösten. Kommer man in så kan man ju börja plugga på en gång om man inte skulle ha något jobb eller något annat att göra. Skulle bli väldigt långtråkigt att inte ha något att göra över huvudtaget, och pengar skulle man ju inte heller få.

Gjort klart ett PM i psykologi idag. Känns bra det i alla fall! Vill helst göra klart ett till också under lovet så ska nog börja med det lite nu.



                                                           När du förlorar, tänk på vad du lärt dig ◊

RSS 2.0