Sunbathing

Här sitter jag, alldeles varm i kroppen och röd som en kräfta! Var och solade idag efter skolan, 5 min i ståsolarium. När jag kom hem solade jag igen ute efter att jag ätit lunch, och där råkade jag somna! Den smällen får jag nu ta.. Hoppas innerligt att det lägger sig till balen imorgon, annars kommer det nog inte se riktigt klokt ut.


Sista dagen med lektioner, sista dagen inskriven som student! Shit, det känns lite overkligt. Men såå otroligt sköönt! Underbart. Inga mer lektioner alls.

Mina naglar är nu fixade inför morgondagens studentbal. Som tur är har dom hållt sig, perfekt längd! Vågade mig inte på fransk manikyr som jag hittills aldrig lyckats med, så det blev istället den ljusrosa man använder till det, två lager genomskinligt nagellack, + en pärla på varje nagel. Finfint!

Tid hos frissan imorgon kl 13 där det blir klippning, håruppsättning & sminkning! Ska bli riktigt spännande. Bilder kommer nog efteråt!


Nej, nu ska jag kila iväg och fortsätta fixa med diverse tjejgrejer inför imorgon... Puss!

With my little friend

Nyss hemkommen - varit en lång & mysig dag med lillan! Två lektioner med betygssnack, får mvg i Naturkunskap B och Psykologi B! Känns otroligt bra! =D När jag kom hem nu fick jag även betyget i Svenska B: vg, vilket gjorde mig väldigt glad! Var verkligen osäker där.


Efter skolan solade vi, gick på stan o kikade runt, åt en kycklingsallad till middag på Coffee House. Jag drack en caffe latte och lillan en chai latte - och där satt vi bara & myste! Gina hade vip-kväll mellan 19-21 så vi var där och inhandlade lite. För mig blev det ett långt boxarlinne, med vita&rosa ränder, & en mintgrön t-shirt.



Och igårkväll var jag med Linnea och myste på, istället för mösspåtagningsfesten. Var inte alls särskilt peppad på det, med min jäkla hosta & allt. Vi bakade, var ut till bänkåsviken på Alnö och kikade sen på film. Mysigt värre det!

A long day

Kom hem från skolan för en stund sedan, hyffsat lång dag! 9½ timme på skolan och nu är jag väldigt trött. Arbetade med nötknäckaren hela tiden, så nu är vår plansch klar för utställningen imorgon! Rätt så snygg blev den faktiskt. Ska bli väldigt skönt med en dusch efter denna dag och sen sova tidigt. Börjar nämligen 08.00 imorgonbitti..

Även   m ö s s p å t a g n i n g e n   imorgon! Dock tänkte jag inte gå på mösspåtagningsfesten.. Sparar mig till balen på lördag, utgång nästa helg & sen studenten!

Love the driving or driving the love

väg

Jag älskar verkligen att köra bil! En sån känsla att bara susa fram efter vägarna.. Provade farbrors bil nu ikväll då den är här medan han är på Kreta. Dieselmotor, sexväxlad... muuums! Den gick bra kan jag lova,

Summer in the air

flower


För att det håller på att bli S O M M A R   :D

Hade mitt allra sista prov idag,
som var svenska modernismen. Det känns så otroligt himla jättebra! Att inte behöva plugga på minst ett år, att få tid över till annat. Kanske kommer det kännas lite konstigt efter ett tag, för det är ju ändå det jag ständigt gjort mina senaste år. Men å så skönt det ändå ska bli! Kunna välja själv vad man vill ägna sig och sin tid åt.. Lovely feeling.


Haft lite fullt upp i helgen så därav lite bloggande.
Har pluggat (som jag slipper nu, haha!), fest, umgåtts med familj, jobbat och solat. Kanske inte låter så överdrivet mycket när jag skriver ner det här, men tiden för bloggande fanns i alla fall inte riktigt. Sammanfattning: en bra helg!


Idag är det riktigt varmt,
dock så har molnen smugit sig fram. Jag som tänkt lagt mig för att sola, men kanske får bli en promenad istället! Fast då vill jag helst vänta på min iPod som ligger på laddning.. Kräsen är man också ;)

Imorgon har vi nötknäckaren på skolan, vilket innebär en skoldag från 08.30-18.00. För de som inte vet är det en tävling för samhällsprogrammet, som en final av våra 3 år på gymnasiet där vi ska använda de kunskaper vi fått. Spännande att se vad det är för problem vi ska lösa! 



5 dagar till studentbalen!    17 dagar till studenten!





Happy days

emma&jag


Igårkväll umgicks jag med denna snygging. Såg hennes nya lägenhet i stan och allt, himla mysig! Vi kikade på Disturbia, väldigt bra var den kan jag lova. & nästa gång får vi baka snickerskaka :D Bilden är sisådär snart två år gammal, men jag gillar den! Den kvällen var verkligen bra.


Idag har jag tänkt plugga lite, och sen duscha&fixa mig. Ikväll bär det av till Härnösand på lite fest med lillan & några till :) Inte bestämt riktigt vad jag ska ha på mig, så det måste jag allt klura lite till på!

Om sanning inte finns

illusion



Färger i svart och vitt
Nyanser av solens ljus
Är det verkligheten som
försöker visa oss något?
Eller är det vi som försöker
lära den?

En vink av medkänsla och ömhet, vi är på fall

Sanning kanske inte finns
Hela tiden förändras allt
Du, jag, hela världen
Går det verkligen att veta vad
det sanna är, om ingenting nu
är vad det var för en sekund sedan?

Kanske allt är en illusion
Att verkligheten faktiskt befinner sig
på ett helt annat plan än vi dödliga

Kunskap & beteende

Häromdagen började jag skriva i mitt block medan jag pluggade. Började skriva om hur det var när man var liten, att allting då var så mycket enklare än vad det är nu. Och då man blev äldre insåg man att det fanns mer än att bara vara barn. Man insåg att det var bra & relativt enkelt att vara liten, samtidigt som man ville bli stor för att veta vad det innebar.

En känsla av att inte vara barn, och inte heller vara vuxen. Varken flicka eller kvinna, något där mittemellan.



v



Jag kom fram till
att jag lärt mig väldigt mycket de senaste åren, syftar då på gymnasieåren. Det jag bland annat skrev om i mitt block var att jag lärt mig mycket om andra människor & andra kulturer. Har nu i efterhand kommit på att jag nog hade ganska mycket fördommar för några år sedan, som nu suddats ut. Man kan verkligen inte döma innan man vet. Hör jag något sånt nu, någon med förutfattade meningar som tror att de vet, blir jag väldigt irriterad. Antingen säger jag ifrån, att det kanske inte alls är så som de tror. Eller så orkar jag inte lyssna så jag istället går därifrån.

Fast det är inte heller allt jag lärt mig. Både det verkliga livet och skolan har gett mig bra kunskaper. Jag har förstått så mycket mer hur människor fungerar. Även att det finns skillnader mellan kvinnor & män som vi inte kan göra något åt, men där inte sagt att jag förstår orsaken bakom till alla mäns handlande.

Att veta hur andra människor och framförallt hur jag själv fungerar, agerar och reagerar och orsakerna till varför vi beter oss som vi gör. Det är ett otroligt intressant ämne och där finns alltid mer att lära. De tre kurserna Mental träning, Psykologi A & B har framförallt lärt mig detta. Jag har börjat tänka på ett helt annat sätt. Börjat reflektera över mina känslor och tankar. Varför känner jag såhär just nu? Vad ligger bakom mina tankar? Att veta att till exempel avundsjuka är helt mänskligt, att alla ibland känner det. Att avundsjuka kanske till och med är nödvändigt för att vi ska utvecklas.

Vi har ett undermedvetet som styr otroligt mycket
(Freud).
Det gäller att bli medveten om den omedvetna delen och nå en balans mellan dessa nivåer. Ibland kan i alla fall jag känna att jag tänker tillbaka för mycket, istället för att leva i nuet. Då kan det vara skönt att veta att dåtiden kan vara eller är en del av nuet, då minnen lätt väcks med hjälp av dofter, smaker, lukter.


Jag är inte alls samma person som för några år sedan. Och förmodligen är jag heller inte samma person om några år som jag är nu. Hela tiden utvecklas vi, förhoppningsvis mot det bättre och mer insiktsfulla. Jag har lärt mig att livet är så otroligt mycket och att vi ska njuta medan vi har möjlighet. Allt kan gå så fort och allt går verkligen fort. Vi människor lever faktiskt i dåtiden, nuet och framtiden samtidigt. Bara vi inte glömmer bort att leva i nuet, så är vi nog mer levande än någonsin såvida vi är medvetna om detta såklart.


Om 21 dagar tar jag studenten. Ett kapitel i livet avslutas och ett annat ska påbörjas. En känsla blandad av nyfikenhet och en liten rädsla, även om det positiva tar över det negativa. Och det negativa behöver inte alltid vara negativt heller. Jag är väldigt tacksam för allting många människor lärt mig. Nu ska jag ut i livet för att upptäcka ännu mer!

What is your opinion?

m


Det är väldigt hemskt att en tolvårig flicka ska behöva begå självmord. Något jag läste i tidningen imorse - ska sånt här behöva hända? Hon mådde väldigt dåligt pga. flera års mobbing, och skolan hade väl knappt gjort något. Problemen var kända, men allting bara fortsatte. Blev byte av skola, och där trivdes hon och fick kompisar. Sen visade det sig att mobbarna skulle flytta till hennes skola.

Alltså, 12 år! Herregud, hur länge har man gått i skola då? 5 år ungefär. Det är tragiskt, tragiskt att skolan fungerar såhär. Tragiskt att ingen tar tag i det och försöker förändra situationen. Tragiskt att en tjej, jag får näsan säga flicka, på endast tolv år mår så himla dåligt att hon tar beslutet att inte fortsätta. Hon får inte bli vuxen, inte ens tonåring. Förmodligen fick hon heller inte bli kär för första gången, inte prova på allt det där i smyg då föräldrarna inte vet. Ingenting. Och föräldrarna förlorar sitt älskade barn. Ja, i alla fall dom brydde sig & älskar sitt barn.

Men inte ens föräldrar kan alltid skydda sitt barn, inte alltid vaka över det. Det är då andra runt omkring måste vara dessa ögon, men detta är ett bevis på när alla blundar och vägrar se.

Well done

På vägen hem från Spanien, på bussen
mot Madrid. Ca 06, soluppgång.
himmel




Ibland kan man bli arg på sig själv. Idag ringde chefen först en gång och då svarade jag. Då ville han bara meddela att jag skulle jobba på söndag om jag inte redan visste det. Sen ringde han igen senare, men tror ni jag hörde telefonen då? - Nej. Sen hade han lämnat meddelande i röstbrevlådan - vilket jag upptäckte 40 minuter efteråt. Nu har jag bytt ringsignal och höjt volymen, så kanske jag kan börja höra när folk vill mig något!


Naturprovet idag gick finfint - i ett mail meddelade läraren mvg! & mvg på rapporten i genteknik. Känns riktigt skönt. På håltimmen var lillan&jag på stan och kollade runt, caffe latte från Pressbyrån på vägen tillbaka till skolan som vanligt ;) Hade sista religionlektionen - utvärdering & betygssnack.Vg känns bra.

Nu är det då helg redan, så härligt. Det jag har planerat är att ta det lugnt & försöka bli friskare. Pappa ska ut med jobbet ikväll, så mamma&jag kanske ska till stan och äta någonstans. På fredag bär det av till Härnösand på kvällskvisten, blir kul tror jag! & jobba på söndag =) Behöver plugga svenska också, sista gymnasieprovet någonsin på måndag. Sen får vi se om det blir något mer.

About the weekend

jag&gry
Jag och min sötgosebebis! Du är verkligen underbar.
Tog bilden en morgon när jag var lite barnvakt & vi bara myste en massa!


Glömde förut att berätta om helgen - hur man nu kan göra det?
I fredags blev det fest med lillan och några fler, var himla kul! Sedan dess har vi pluggat på som två tokar. Har varit så gott som bosatt hemma hos Lena, då vi förberett oss inför redovisningarna vi hade idag. Gjorde PowerPoint, skrev tallappar, skrev ihop psykologirapporten, osv. Sen hann vi ju bara umgås & mysa också såklart =)


23 dagar kvar till den Stora Dagen

En blick från Spanien

Jobbade igår eftermiddag/kväll, 15-19. Gick riktigt fint =)

Idag har vi avklarat mycket! Fick först tillbaka nationella matte c, blev godkänd! Känns så sköönt. Kommer dock sänka snittet, mitt första G i hela gymnasiet. Men får ju meritpoängen så det gör inget! Har även haft psykologiredovisningen i kvinnligt, manligt & mänskligt. Och efter lunchen redovisade jag&lillan projektarbetet. Gick finfint båda två!

Har lagt över en massa bilder från Julias usb-minne till min dator, så tänkte ge några smakprov! (Bilder från några olika som var med på resan) Kan komma mer på facebook också inom en ganska snar framtid.


               jag, Carmen, Julia                                              park
Jag&Julia, med Carmen vi bodde hos                   En mysig park som låg på vägen till stan/skolan


maja, julia, jag                                     Plaza Mayor                  
Maja, Julia, Jag - Tapasrunda!                        Plaza Mayor - Torget mitt i stan.
Mycket gott.                                                          Fint & mysigt!


Paella                                      jag & katedralen
Jag&Julia åt Paella, såå gott!                            Jag uppe i katedralen. Den var
                                                                                 väldigt stor & hög.


vi                                        gata
Jag, Cassandra, Julia, Carro,                             En gata nära skolan som låg
Emma, Iara (utbytesstudent som                       i stan.
bodde med mig&Julia), Julia & Madde
framför. Det var en bra kväll :D



En del av vistelsen kan ni se i dessa bilder, men självklart var det mycket mer.
Framförallt lärde man sig otroligt mycket i språket. Mestadels förståelsen ökade, men även talet förbättrades. Mån-fre gick vi i skolan 09.30-13.00, lektioner i grammatik & konversation. Sen på eftermiddagarna var det olika aktiviteter. En dag salsa lektion, en annan lektion i att laga tapas. Besökte även två andra städer, Segovía & Avíla där vi besökte olika sevärdigheter.

Salamanca är en väldigt mysig stad. Dubbelt så många invånare som Sundsvall, men det kändes ändå större eftersom allt var utspritt. Och samtidigt var det nära till det viktigaste. Så gott som alla dagar strosade vi runt på stan, satt & solade på torget när vädret tillät, provade Ben&Jerrys glass & även glassdrinkar därifrån. Mycket mymsigt! Har provat äta paella och tapas som även det var väldigt gott. Blev en del festande också som näst sista bilden avslöjar. Grymt kul var det i alla fall! Erbjudanden: 12 drinkar för ca 60 kr. Eller 5 shots för 35 kr. Sjukt billigt!


En resa jag inte kommer att glömma.

A bit of everything

Sovmorgon - skolan började 13.20. Lagomt skönt!
Imorgon Ma C nationella,
vill vill vill klara.


Blev lite barnvakt imorse också till lillgrytan. Jag&gryisen = mys! <3 (Nova var på dagis)

Förkylningen håller i sig, sitter och hostar & har mig på allas redovisningar. Ops, inte meningen! Har i alla fall nu fått den älskade receptbelagda hosmedicinen.

Imorgon ska jag till Elin studentfika/middag. Jaa, sötnosen tar studenten imorgon!! Blir myyspys! <3



För oss övriga: 28 dagar kvar

Babysitter

Var otroligt skönt med sovmorgon imorse, vaknade halv 11! Särskilt då jag inte kunnat somna förrän 01 de senaste nätterna.. Kändes inte som det var morgon för jag ville ändå sova vidare när jag vaknade =)

Har hunnit bli förkyld också, vilket är rätt kasst. Gillar't inte!


Är barnvakt nu; dom sover och jag pluggar matte. Nationella på fredag, längtar inte! Men förhoppningsvis slipper man matten sen, om man klarar det vill säga. Tänk positivt.

Jobbet har också ringt en del de 2 senaste veckorna, men har varit just då jag inte kunnat. Nu är det dock bestämt att det blir jobb på måndag, för då kan jag äntligen! Nej, nu ska jag återgå till mina kära böcker med problem i.. På återseende!


29 dagar kvar

S T U D E N T 2 0 0 9

student 2009


Studentfotografering idag, en något så härlig känsla! Jag längtar, längtar, längtar, längtar!
Precis 1 månad kvar, till den 11 Juni 2009. Kommer bli en sån underbar dag.

* Är ledsen för att jag knappt gör annat än pluggar. Tro mig, jag vill också hinna med annat men just nu gör jag tyvärr inte det. Är man stressad är man inte alltid trevligt, kanske inte hinner skriva särskilt mycket. När jag har tid ska jag, då ska jag göra allt jag bara inte har möjlighet till nu. Hoppas ni kan ha överseende sålänge.

Har äntligen fått träffa mina småtjejor efter min vistelse borta. Som jag saknat dom! Fick rå om dom riktigt ordentligt i lördags, & idag har jag också fått myst med dom.

grytan          noisen & min goälskling!
min mysknubbisbebis!


At home

Spanien  Spanien



Nu är jag hemma igen!
Vilket jag i och för sig varit i snart en vecka. Har sjukt mycket att göra, så hinner varken skriva mycket om resan eller ladda upp fler bilder just nu. Det kommer så fort jag har tid! Allt i skolan ska göras, och då menar jag allt.

Psykologi B; temaarbete, kvinnligt, manligt, mänskligt
Matte C; nationella
Projektarbete; rapport inlämnad, nu redovisning
Natur B; rapport, genteknik & medicin
Natur B; prov evolution
Svenska B; prov modernismen


Så jag har minst sagt det jag gör i mitt liv just nu. (Så less på skolan!!) Men snart, snart är det över! 23 dagar till balen, då kommer man äntligen kunna andas ut. Innan dess; stress.

RSS 2.0