Ecco

Good evening. Precis slagit mig ner här med min kaffekopp efter en härlig dusch.

Nu när pappa är ledig blir det frukost med honom varje morgon, mysigt med lite sällskap! Vid halv tolv begav jag mig ut till Birsta igen. Först till jobbet där jag lämnade kakor, mandariner, min lunch & fika-macka. Kikade i butiken men det jag ville ha var slut, men nagelsaxarna är tydligen påväg! Tänkte kika imorgon igen. Åkte sen ner till Intersport (tog mig en hel jäkla kvart att hitta en parkering, på baksidan!!). Där som det alltid brukar finnas plats.. blev lite lätt irriterad där ett tag.

I vilket fall hittade jag ett par skor, jippiie! Det behövs. Ett par lätta walkingskor av Ecco med Gore-Tex. Inte dåligt. Möjligen något vuxenpoäng? Kostade ju en hel del, men det är det säkert lätt värt.



Ecco
Here they are.
Har på mig dom precis i detta ögonblick. Tio dagar på mig att gå in dom, för skavsår vill jag undika om jag kan! Återstår att se hur det går.



Två dagar kvar på detta år. Sista dagen på jobbet imorgon. Känns lite skumt, har ju ändå varit där ett bra tag nu. Men det är ändå heelt underbart. Nu längtar jag först till nyår som jag tror kan bli riktigt bra, och ja, sen är det 2010 och då åker vi i princip! Den ni.

Kärleksmums, chokladrutor, vårbitar...

Samsung S5230

 


Här har ni snyggingen, se och njuuuut!




Äntligen har vi fått väckningen att fungera också, kan liksom vara en liten fördel. Idag har jag&pappsen varit till stan. Gick först till Expert eftersom vi trodde det var fel på telefonen, men det var det visst inte och det var ju bra! Därefter till systemet och en promenad tillbaka till bilen. Svängde förbi mormor med lite mat för att sedan brumma vidare ut till Birsta. Inköptes en list som mormor ska ha och nya torkarblad till min bil.


Pappa släppte av mig vid Birsta City där lilla söta Carro väntade. Hade en hel lista som vi betade av eftersom. Det mesta är då till resan; minneskort 4GB, mobilväska, tandborstar, skavsårsplåster, ansiktskräm, resepåsar - känner mig grymt förberedd! Letade & provade skor också, någon walking variant som jag också har tänkt till vi åker iväg. Hittade dock inga så jakten fortsätter imorgon innan jobbet. Likaså tänkte jag köpa en del saker på jobbet innan jag börjar. Fikade även på Charm där uppe där dom byggt ut: tekaka med leverpastej, sallad & paprika med en Latte. Mumsigt och mysigt!


Vi åkte hem till mig och åt middag, kycklingklubbor & ris. Jättegott! Längesedan jag åt det. Sedan hjälpte Carro mig att baka chokladrutor som jag tänkte ta med till jobbet imorgon, eftersom jag snart slutar. Var såklart tvungna att provsmaka när dom var klara, med kaffe och pepparkakor till! :-) Joo, goda blev dom allt! Sen löste vi (Carro) mysteriet med varför programmet till telefonen inte fungerar i min dator. Funkar tydligen till Windows XP, Vista, Windows 2000, men inte till Windows 7 som jag har. Lite dumt, men min tekniske bror skulle kika på det i helgen. Tack för all hjälp idag gullet mitt!

Sunday


Då var min sista jobbhelg över.. Åtminstone på ett bra tag. Sedan återstår det att se vad man ska pyssla med :-) Tolv enstaka dagar - såärdet.

Har varit riktigt lugnt på jobbet hela helgen, och det har varit riktigt skönt! Känns som att vi fått ganska mycket gjort. Min mamma och min pappa är hur bra som helst, hur skulle jag klara mig utan dom? Alltid ställer dom upp, och då menar jag alltid.


Nu ska jag kila iväg till soffan för att titta på Underbar och älskad av alla med mamma, & kanske pappa sällskapar oss också? Sköt om er gott folk.


Julen 2009

Då har julafton tvåtusennio passerat, och mysig var den...


Mattias, Mormor, Pappa, Mamma :)   Mina flickor ( `v´ )   Mamma & Gry <3

            tomte!   julgranen   Barnens julklappar


Världens bästa familj, supergod julmat, Kalle Anka och en xylofon till Gry som jag trodde Mattias nästan skulle mörda mig för. Hah, lite kul måste man få ha! Det var nog en ganska bra sammanfattning :-)


Då jag slutat jobbet åkte jag direkt till mormor för att hämta henne & sen bar det av hemåt. Bytte om lite snabbt & sen var det självklart dags för Kalle! Ett måste på jul. Julmaten stod näst på tur, och det är lika gott som alltid! Knappt så man orkar mer när den varma maten kommer. Runt 18-tiden kom småflickorna och precis då blev det dags för fika! Kaffe, kakor, lussebullar. Gry drack saft, Nova ville ha varm O'boy.

Ett tag senare knackade tomten på, och oj så roligt barnen har! Nova hjälpte tomten att dela ut julklappar, och i år avlöjade hon åtminstone inte farfar som i fjol.. Gry blev lite smårädd & begav sig till farmors trygga famn :-) Ja, och sen följde såklart julklappsöppningen. Nova ville leka med alla leksaker Gry fick, medan Gry skulle ta på sig alla kläder hon fått. Vantar, mössa, tofflor, tröja. Nova & jag hann med att mysa lite framför Musse Pigg inne på mitt rum, med mysekudden! Sedan var det dags för de små att åka hem & sova, blev en lång dag för dom. Mormor stannade ett bra tag till. Mysigt.



Och tack för alla fina klappar allihopa! Hur fina som helst. Bland annat en mobil, vit Samsung GT-S5230 med pekskärm, gillar den skarpt! Håller på att försöka lära mig allt, kan dock ta sin lilla tid. Fick julklapp från jobbet också, och lite förvånad jag blev när jag öppnade den! En hel vinterjacka, svart parkas med luva & ludd på.. Ja, tack så mycket!


16

Sååja, då har det gått några timmar sedan sist!

Vad har jag då gjort är ju frågan?
Började med att städa stora toaletten vilket tog ett bra tag, sen åkte jag till mammas jobb där vi åt lunch tillsammans. Gjorde ett besök på Bilbolaget men slangen pappa behövde fanns inte, så fick göra en beställning på den. 

Var till gymmet och tränade ändå. Gjorde inte särskilt ont när bedövningen släppte så så fick det bli. Mer folk där än jag trodde med tanke på att det ändå är 23 december, men ändå hyffsat lugnt. Tomt i både omklädningsrum & dusch, så skönt att ta allting i sin egen takt utan massa folk runt omkring sig.

Till "middag" åt vi mackor med julskinka på. Blev något förvånad när pappa sa att det inte skulle bli någon mat.. Hallå, jag hade ju varit och tränat! Men gick faktiskt bra och var riktigt gott. Fick bli keso med mandarin också för min del, mumsigt!

Efter det kom Mattias&Anna, så vi har fikat & druckit kaffe. Sen städade jag den lilla toaletten, och nu är det dags för Bingolottos uppesittarkväll! Bara att hålla tummarna nudå...

Dan före doppare dan

Dags att bryta mönstret kanske, såhär tidigt har jag nog aldrig skrivit ett blogginlägg förut...


08.40 hade jag tid hos tandläkaren där stygnen skulle tas. Gick bra tills det sista, det satt fast rejält. Till slut fick de spruta in lite bedövning så det inte skulle göra alltför ont och då fick de även bort den sista. Det såg bra ut, men är tydligen inte på långa vägar läkt utan det kommer ta lång tid. Ska få komma tillbaka om ett halvår så ska han kolla så allt ser okej ut.

Planerna sedan var att träna, men kändes inte så mysigt med bedövad läpp. Åkte hem istället för att greja lite. Plockat ur&i diskmaskinen, lagt över bilder på externa hårddisken, skrivit upp jobbtider, lagt klappar under granen.

Nu blir det nog lite städning i övriga huset, så får vi se om det kanske blir träning lite senare istället. Behöver i alla fall åka till Bilbolaget intill för att köpa någon bil-grej till pappsen.


Ha en jättebra dan före doppare dan mina vänner :* 

Vintertid

tomte  Sun  ...  rönnbär

pappa & hus



Som ni kanske ser blev det en del vinterfoton idag. Gav mig ut på en promenad i en kyla på 18-20 minusgrader, vilket ledde till en del foton & en hel del frisk luft! Faktiskt riktigt skönt.

Sen har jag haft storstädning hela dagen så nu är mitt rum väldigt rent, hoppas jag åtminstone. Dammat allt från prydnadssaker till benen på sängen. Torrmoppat, bytt sängkläder, tvättat & hängt tvätt. Duchade & därefter en tripp till affären. Åt älghamburgare med friscobröd, rekommenderas starkt!

Kvällen har spenderats hos Linnea där vi hade vår lilla julafton; öppnade julklappar, fikade och tittade på en julfilm. Kan ju inte bli bättre! Julstämning på hög nivå nu. Tack så mycket gumman, du är himla braa.


18

Nu kommer den magiska låten med denna magiska röst & person. Undra om Queen & Freddie Mercury skulle bli sura om man (åtminstone nästan) tyckte Erik Grönwall gör The show must go on bättre. Live var han i alla fall grym, men sen vet  jag inte. Eller så kanske bakgrundssångarna förstör det hela?

Äntligen har alla hans låtar hittills kommit ut på Spotify. Nu väntar jag bara på att de även ska anlända till Pirate Bay eller att någon uppfinner en mp3 med Spotify inkluderat... Vill ju ha med till Thailand & Asien!


På förmiddagen var pappa&jag ute och skottade - sjukt mycket snö. Nästan en halvmeter.. på 1 natt! Jobbet gick fint, och nu är jag ledig tisdag & onsdag. Planer för imorgon är att städa & att träffa Linnea på kvällen för lilla julafton, annars får vi se vad dagen har att erbjuda. Pappa har ju ledigt från jobbet i 3 veckor så misstänker väckning också..


SNÖ 
Så här såg det ut, ska försöka ta
något bättre kort imorgon :)




Jag har fortfarande svårt för det
Svårt för de som har
Och för de som är påväg att få
Jag kan inte hjälpa det

Det är som att jag ändå vill ha
Men på ett sätt absolut inte


<3


Snowdriving

För tillfället sitter jag och mumsar på kvälls (läs:natt) fika. Kom för en stund sedan hem från tågstationen där jag vinkat av Carro som ska fira jul nere i Borås med mamma & syskona sina. Now have a great time baby.

Och vilket VÄDER! Jaa, jag måste nog knäppa nåt kort på snötäcket imorgon. Kan säga att det minst sagt var intressant att köra bil nu ikväll; sopat bilen fyra gånger, skrapat rutan och två sekunder senare är det is där igen, parera på de spåriga vägarna, ibland välja en annan väg för att kanten är för hög att ta sig över. Eller nåja, det visste jag i och för sig inte eftersom jag inte provade. Men jag ville inte riskera att bli stående mitt inne i stan fast i eller på en snödriva...
När jag väl kom hem och klev ur bilen vid garaget räckte snön längst upp på mina stövlar.


Jobbade idag 11-18, och imorgon blir det jobb 15-20.15. Endast sex pass kvar för mig nu, skrämmande lite men ack så skönt det ändå känns! Joo, jag gillar't.




Just taughts, or not

Byz strömmar ur högtalarna, en del låtar är faktiskt rätt sköna.


Lisa åkte hem för en stund sedan, och precis innan kom Tobbe för att hämta julklapparna han köpte idag. Det är 20 dagar kvar = mindre än tre veckor! Kan ni fatta.. Det kan knappt jag.

Lisa & jag har roat oss med att (givetvis) äta & dricka, men även påbörjat vår packnings-lista. Sak- och Hygienkolumnerna blir betydligt längre än Klädkategorin har vi kommit fram till. Hursomhelst, en mycket mysig&trevlig kväll med flickan min!


Och julafton om 5 dagar. Nyår om 12.

One free day

Sköönt med helg :)


En ledig dag som först spenderades med att ligga och dra sig i sängen. Finns nog bara ett fåtal saker som är härligare.. Vi åt frukost, åkte hem till mig där jag gjorde mig iordning (på rekordfart tror jag) & sen upp till sjukhusgaraget där Tobbe lämnade sin bil för att värma sig lite. Därifrån vidare till Birsta för att julklappshandla det sista.

Nu sitter jag i köket där det lagas mat för fullt, småtjejorna Nova&Gry är här och även Mattias&Anna. Nova ville sova här inatt så så får det bli. Lisa kommer hit lite senare, blir en myskväll!


Förövrigt känns munnen väldigt bra, eller jag känner just ingenting. Längtar till jag kan sluta med mitt bakteriedödande medel och istället borsta tänderna även fram.



MyseNovaSnuttisen.      BusGryBusisen.

Snabba svängar

Joo, snabbt inlägg innan jag åker vidare.


Igår var det personalmöte efter jobbet. Pratades mest om ombyggnationen som kommer ske då jag är långt borta, och lite siffror. Var klara vid halv 10 på kvällen, så åkte hem och åt och sen sängen :)


Idag var jag & Lisa till Apoteket där resten av vaccinet hämtades ut, därefter åkte vi till Max i Birsta där vi åt lunch. Blev sugen på skräpmat på nåt mystiskt vis, och gott var det! Lite nervösa är vi allt. Åkte sen ut till Carro; prat & kaffe, nice as usual :-)

Då jag kom hem hade precis småtjejorna anlänt så vi har myst en massa! Och nu kommer Tobbe strax för att hämta mig så ska vi hem till honom. På återseende!

Having a great day

En häärlig dag.


Klev upp tidigt imorse, väldigt tidigt för en ledig dag. Klockan var ställd på 8, och klev upp tjugo minuter senare. Tränade på gymmet & åt sedan lunch där. Åkte in till stan där jag lämnade tillbaka tjockboken (bara trean kvar nu) och kikade runt lite. En sista touch på julklapparna. Vandrade till Chocolate House där jag beställde en Latte och satte mig i en soffa på nedervåningen. Aldrig förr varit på ett café själv, men det var faktiskt väldigt lugnt, skönt & mysigt!

Fördrev tiden med att sitta och filosofera lite för mig själv, innan jag mötte upp bästaste Lisa på busstationen. Hon hade varit ute på lite helgäventyr så skjutsade hem henne där vi drack kaffe & pratade. Alltid lika trevligt!

Lagade korvstroganoff till middag. Mamma uppskattade det medan pappa tjurar på och bara vill ha sin egen helt vanliga tråkiga falukorv.. Han tycker säkert det var bättre förr. Men när jag lagar bestämmer jag! Sådetså.
Nu ska jag strax åka till Julia och umgås lite, och hon ska hjälpa mig att göra färdig en julklapp också. See you.

Tredje advent

Det är tredje advent och det är lucia. Förr tyckte jag alltid december gick långsamt. När väl första advent varit så dröjde en evighet till den andra. Man kanske helt enkelt väntade så in i norden på tomten? Nu springer tiden bara iväg, tyckte det nyss var första och nu idag är tredje. Bara en vecka tills fjärde och ungefär en och en halv vecka till julafton.


Åter en jobbhelg är över. Har faktiskt gått riktigt bra så det är skönt! Nästa helg blir det jobb söndag, sen väntar jobb hela helgen i mellandagarna, och sen.. sen har jag ingen mer jobbhelg. Det känns också lite läskigt. Dock otroligt härligt.

Tror faktiskt jag ska krypa ner under täcket snart, och läsa bok. Har faktiskt tänkt mig upp tidigt imorgon också på min lediga dag.. återstår att se hur den idén går.

Så jävla bra

ERIK VAAAN! U n d e r b a r t .
The final countdown & The show must go on. Helt sjukt.


Ursäkta, men allt känns bara så jävla bra! Vet inte hur jag ska beskriva det på ett bättre sätt.


Tjugoåtta dagar, snart tjugosju. Jaa, jag trivs hurrnini.

The show must go on

Passar på att skriva lite nu såhär i Idol-pausen. Väntar spänt på resultaten. . . Erik måste vinna, han är helt enkelt bäst. Även om Calle utvecklats nåt enormt under programmets gång så är faktiskt Erik oslagbar i mina ögon. Han gör alla sorts låtar hur bra som helst. Mäktigt var Queens - The Show Must Go On.


Jag och min kära vän Lisa tog det omtalade svininfluensavaccinet idag. Hade jag bara varit här hemma i Sverige hade jag definitivt inte tagit det, men det är ju faktiskt som så att vi ska åka iväg, rätt långt. Så ja, nu hoppas vi på att hålla oss friska. Har fått lite ont i armen nu på kvällskvisten men inte alls farligt. Och sprutan gick otroligt fort! Kanske börjar bli van... om det nu går.

Vi besökte även Apoteket där vi tänkte hämta ut allt annat vaccin. Men tja, det går inte alltid riktigt som vi tänkt oss! Jag fick allt utom en sort, som skulle beställas dit. Och Lisa hade bara en sort på sin lista, det andra hade försvunnit på något mystiskt vis. Får ordnas upp till veckan.

Munnen börjar kännas riktigt bra, och jobbet är inga problem. Nu väntar jobb hela helgen, och det ska faktiskt bli skönt! Göra något vettigt.


Igårkväll fick jag oväntat besök, men nej, Gevalia hjälper ju inte då karln (Tobias, Tobbe) inte dricker kaffe (som jag för den delen inte kan förstå). Och förresten så har han sällskapat mig ett antal kvällar & nätter, hjälpte mig vara barnvakt, skjutsade mig till tandläkaren, smakat mina & mormors pepparkakor som han förövrigt inte tyckte smakade pepparkaka....

Pepparkaksbak!

And one more day to count.


Idag känns det ännu bättre. Värktabletter kan jag ju glömma, däremot har det smått börjat sticka/klia i nedre delen av munnen. Undra hur fort det kommer att läka.. Och om det kommer göra ont att ta stygnen dagen före julafton. Den som lever får se!


Har varit hos mormor hela dagen och bakat pepparkakor! Mycket mysigt. Goda blev dem också! Provsmakning hör givetvis till. Vi åt soppa till middag, ost & broccoli. Även ett ägg i & macka. Tro mig, även det var gott och jag blev hur mätt som helst. Kan kanske delvis vara för att hon hällde i grädde istället för mjölk? Ja, möjligen... Hon är väldigt söt, min mormor :-) Bara så ni vet!

Ringde jobbet också och det blir jobb imorgon. Chefen skulle fixa så det blir lite kassa, goodgood. Även om jag kan prata bra, så vill jag inte gärna överanstränga mig, vore lite onödigt tycker jag.

Snurr snurr snurr

Jag behöver inte ens äta värktabletter idag! Hade jag definitivt räknat med.. Och jag kan äta nästan utan problem! Går väl lite långsammare än vanligt, men jag klagar inte. Trodde jag skulle få leva på soppa flera dagar! Nästan för bra för att vara sant. Prata kan jag också - och Lisa har lärt mig le och skratta under dagen & kvällen. Går liksom inte att låta bli i denna dams sällskap!


Ja, så vad har jag & Lisa mer haft för oss? Pratat, fikat, pratat, ätit mat, planerat inför resan, fikat lite till och pratat. Eftersom vi nu ska resa bort, borde vi då ta vaccin för svininfluensan? Eller kan de fyra andra vaccinen räcka.. Upptäckte att ett av dem ska vi börja med redan nästa fredag, intressant. Första hotellnatten är bokad på ett hotell någonstans i Bangkok. Endast 1 månad kvar och mycket snurrar i våra små huvuden, men ack så skönt det känns. Tänk när man sitter där på tåget och är påväg.

Tack min tjej, för att du är så bra! Otroligt himlajättesuperbra!

Now it's done

Gårdagen väldigt lugn, idag lite mer nervös. Operationen är avklarad - SKÖNT. Eller, kanske inte så jätteskönt just nu, men skönt att det är gjort. Och med värktabletter kan jag äta, förvånansvärt bra faktiskt. Stort plus!


Annars har dagen varit väldigt lugn. Sov till halv 12 ungefär, åt frukost, var barnvakt åt småttingarna som var lika busiga och härliga som vanligt, och åt lunch innan det var dags för tandläkarbesöket. Sen vill jag tacka ni som ställde upp att skjutsa & hämta lilla mig, och till er som ville hjälpa mig. Ni är så söta.

Morgondagen blir en lugn dag, mycket lugn. Planen är att sova ut, se hur jag mår och därefter får vi se. Pepparkaksdeg har jag i alla fall tänkt göra!

Juliga tider

33 dagar.... frågan är hur fort tiden kan gå, och svaret är helt otroligt jättesnabbt!


Liten summering av helgen, som jag trodde skulle bli en drick-fri helg! Men tro, det kan man göra i kyrkan.

I fredags var Linnea och jag i Birsta och efteråt åkte vi till Carro där det bjöds på kaffe & prat. Mys! På kvällen hade jag & Linnea filmkväll - Änglar och demoner & Da Vinci koden. Riktigt bra var de båda två!

Igår, lördag, var jag & Carro och hennes lillebror på julmarknad på NorraBerget. Vandrade omkring och kikade, och fikade på Café Gullgården. Mycket mysigt :) Klockan 18 var julbord beställt på Sidsjö Hotell & konferens för mig, mamma, pappa och mormor. Mycket gott och mycket mätt blev man kan jag lova! En mycket julig dag som avslutades med utgång mot kvällskvisten, även det med Carro! Förfest i Granlo och i stan besöktes Stadshuset. En helt jättebra dag helt enkelt med en riktigt bra tjej.

Idag har varit en seeeg-dag, men det kanske ni redan räknat ut! Sov till 13, vilket förövrigt var väldigt länge sen jag gjorde. Men såå skönt så! Småtjejorna har varit här, så härliga är dom :) Muums! Ikväll blir det bara lugnt med framför en film. Imorgon väntar operation hos tandläkaren.. Uscha. (ett bra ord förövrigt som inte finns med i T9...)

Sjukt

38 dagar, det är helt sjukt. Och sjukt skönt ska det bli.


Sjukt mycket folk på jobbet i helgen! Dom som var där förstår. Fyra kassor med tjugo-trettio meter långa köer, två kassor som slutar funka så att de resterande två har köer som sträcker sig över sisådär halva butiken. Men vi grejade det och bara det var otroligt. Chefen hade köpt tårta som stod i kylen på jobbet, fin gest tycker jag :) Men han slet han också, ska ni veta!


Måndagen var underbart ledig. Stan med mammsen där vi inhandlade de sista julklapparna, åtminstone jag. Åt lunch på Sandy's. Något nytt ställe, en annorlunda macka i tortillabröd med terriyaki-kyckling men väldigt gott! Dock lite kletigt.. Sen fikade vi också, caffe latte & pepparkaka för min del. Mumsigt. Riktigt mysig dag med andra ord! På kvällen kom Carro hit, också trevligt & mysigt såklart!


Idag var det åter jobb. Gick hyffsat bra, men blev sjukt trött i huvudet och ögonen kändes sjukt små. Faktiskt jobbigare än helgen även om det var mindre folk, lite knepigt. Men en ny dag imorgon, hoppas på bättre! Bör nog gå och sova snart när jag tänker efter, så jag inte är sjuk imorgon...


Ikväll har Lisisen varit här och sällskapat mig, en massa behövligt prat som vanligt, och kaffe & pepparkakor! Ja, vad ska jag säga, tror faktiskt inte jag klarar mig utan den där lilla tokiga tjejen. 


Hur många sjuk/-t kan man få in i samma inlägg tro?
 

RSS 2.0