Edward

Sissorhands


Edward Sissorhands sågs ju igår! Innan var jag säker på att det var en läskig film, särskilt efter att ha hört namnet; Edward Saxhänder tyckte jag sa allt och därpå filmens omslag. Men jag hade helt fel, och filmen var otroligt bra! Helt klart ett tips till er som inte sett den ännu.

   
                    Sissorhands  Johnny Depp är en sjukt bra skådespelare.





Och en låt;
Pussycat Dolls - Until you love you


You know sometime when you see yourself
Just see yourself
Someone not good enough
And though there's times when you feel like
You can't do nothing right
And then security takes a hold
Obsecures your vision of your soul
You can't see what's inside
Open up your eyes

Take a look in the mirror
You're beautiful
Take a moment to love
The one you are
Learn to accept yourself
Cause this the truth
Can't love nobody else
Until you love you

I know sometime its so hard to keep
Up your self esteem
Sometime you can feel so small
And it's so easy to tell yourself
You're not worth much at all
When you are'nt sure of who you are
Now it's tearing you apart
You can't see what is true
Change your point of view

-

Find what is real is what's inside you
Know there's no one else in this world like you
Take maybe just a little time to start and see
Just who you really are                                                                 
                                                                                                  B
                                                                            Egentligen ganska så sant.

Pink flower

Layouten har påbörjats nu tack vare en snäll person :D Det blir säkert jättebra!

För några dagar sedan fick jag en PowerPoint "presentation" av mamma, som hon fått av någon innan, som handlar lite om livet, hur man ska tänka och så vidare. Tänkte dela med mig av det här på bloggen så jag lägger ut lite då och då. Låt dom inte bara sväva förbi, utan tänk till.


Ta i beräkning att stor kärlek och stora     r
framsteg innebär stora risker.


En glad liten flicka

Igår, torsdag, skulle jag upp till skolan som började halv 12. Tja, det gick ju inte så bra. Som flera gånger förut senaste tiden fick jag världens mensvärk. Höll halvt på att svimma i köket. Det svartnade totalt framför ögonen hur mycket jag än försökte spärra upp dom. Tog en alvedon 1 g. Vanliga är på 500 mg.. Sen la jag mig. De som aldrig haft sådär kan inte förstå hur j*#¤%&#! ont det gör. Går inte att beskriva. Spydde dessutom och efter det kunde jag somna. Nog dags för ett besök på um, orkar inte ha så här nån fler gång. Åkte i alla fall ner till skolan och hade två lektioner, psykologi och matte. Skulle behöva göra klart ett PM nu, så är det två kvar sedan.

På kvällen följde jag med mamma, Mattias och Nova till Barnens Hus en sväng, där de skulle kolla på bilbarnstol. Småtjejorna växer ju så fort :)


N

Innan vi åkte  fick jag lite mysstund med älsklingsnova! Tittade på Piff&Puff, och sen när jag skulle ta kort blev hon jättebusig och sprang runt runt. Glad liten flicka! =)

Och nu är det l o v ! Så himla underbart. Inga särskilda planer, utan mest ta det lugnt och vila ut mig. Behöver plugga lite, vill träna en del, umgås, sova länge och göra något roligt! Ikväll blir det nog trevligt att umgås lite. Åker iväg med bilen om en stund!

Stockholm!

Har inte riktigt haft tid att skriva de senaste dagarna, men nu är det dags! I tisdags var det skola hela dagen, hem en snabbis för att äta och åkte sedan till Linnea för att hämta henne och Sofia. Var till friskis och tränade ett pass, så skönt! Och det kändes till och med bra dagen efter, underbart.

Blev sådär härligt trött på kvällen
så jag kunde somna tidigt, eftersom vi skulle till Stockholm under onsdagen så klev upp 05 på morgonen. Det var religion-resa med skolan så i Uppsala besökte vi en moské, vidare till Sthlm för att göra ett studiebesök hos Hare Krsna (Hinduism). De hade även en affär där jag hittade två olika tvålar som luktade jättegott! Båda är handgjorda, en med smak av kanel, choklad och apelsin. Den andra kommer jag inte ihåg, men gott luktar dom i alla fall! De ska även vara bra för huden med olika oljor och grejer. Åt lunch i Sthlm och ungefär 3 timmar egen tid hade vi. Fikade på Café Fix som är Stockholms äldsta café och gick runt och kikade lite.


       t                         t


Hittade en perfekt presentaffär! Synd att den inte finns här i stan.. Saker&Ting heter den, och där köpte jag fina underlägg med olika kaffemotiv på. Hittade även lite småsaker till småtjejerna. Hårborstar, snoddar och hårspännen till Nova och ett litet vitt sött lamm till Gry!


u


En väska blev jag också tvungen att köpa. Ganska stor svart sådan som man kan ha över axeln. Bra att ha till skolan med skolböcker och diverse saker, eller när man ska till gymmet och träna!


v







När Stockholmsvistelsen var över
satt vi oss åter på bussen för att göra ett till stopp i Uppsala på vägen hem. Studiebesök på Livets ord, och ja, vad säger man? Lite underligt och speciellt, minst sagt. Kan lova att man var väldigt trött i slutet av det besöket och likaså på hemresan. Kom hem vid halv två på natten och då var sängen väldigt efterlängtad! Men det var en rolig dag med intressanta besök. Blir mer givande än att ständigt sitta vid skolbänken och göra allting teoretiskt. Helt klart värt det!

Gry

gryyisen     En liten Grytan på hennes 1-årsdag. Sötälskling!

Lite försenade bilder, men bättre sent än aldrig. Right? ;-)


NN         DM       P      
En busunge!                  Mormor & dom :')                  Grys presenter                                             
                                                                                          från mig.. 2 pyjamas +
                                                                                          byxor. Härliga va :D

D 






                                       =)


B        N       Noisen
Bulle tycker vi om!       En busig....                  ..... Nova!

Scary

Sådär, nu får min blogg se ut så här! Åtminstone tills vidare till någon snäll person kanske har lust att hjälpa mig lite? :)

Det blidde en ledig dag idag, eftersom vår klass inte är särskilt engagerade i Guldtrofén och mig gör det inget! Spela roll om man går ut först eller sist på trappan, man tar ju studenten i vilket fall? Visst kan det vara roligt, men det gäller väl att prioritera antar jag. På själva studentdagen är man ju såklart med på allt, för då kommer det förmodligen vara riktigt roligt!

Tog bilen och åkte till Lena vid elva för att plugga lite projekt. Gick faktiskt riktigt bra, en liten bit till mot målet. Ett problem är dock att vi inte vet när det ska vara klart. Någon annan som har koll på den saken? Och lite kaffe blev det också!

Vidare till tandläkaren för att laga hålet. Tog bedövning så gick faktiskt jättebra. Tandsten är ju värre!

Nu har jag tänkt börja med mitt första PM i psykologi B. Kanske något att äta till? Bedövningen börjar så smått släppa nu..



p



           Hoppet är det sista som överger oss. Var rädd om det!













Cocktails of Latvia

Röd DrinkDDD


En jättebra helg!

Den kunde ju knappast börjat bättre
med körkortet på fredagmorgon. Då överraskade jag mormor, köpte med lite godis till henne som hon ville ha. Sen var jag med Mattias hela eftermiddagen. Åkte och hämtade hans nya jättestora tv på 50", bar in den i hans lägenhet och ganska tugnt var det kan jag lova. Men det gick bra! Åkte ut till Alnö och åt lunch där vi också skulle hämta en bil som han köpt dagen innan. Så då blev det varsin bil hem, ca 2½ timme efter uppkörningen. Något härlig känsla.



GRY fyllde 1 år igår! Så då blev det ju 1-års kalas med lite fika, tårta & kaffe. Tiden går verkligen otroligt snabbt. Hon är redan ett helt år, ändå är det svårt att tänka sig att hon inte fanns för exempelvis 1½ år sen.. Är ju så självklart att hon är lillgrytan :)



Igårkväll var det fest med Elin & Anton hemma hos Anton, och lite mer folk. Spelade gäster med gester som är så kul! Provade lite alkoholhaltiga drycker som jag köpte i Lettland. Vissa var rätt bra, medan andra var helt okej men det funkade! Var iväg till en 18-årsfest som tagit slut när vi kom dit, men det var ju lite trevligt ändå för lite folk var det ju kvar. Sen åkte vi tillbaka till Anton, spelade och drack lite till, åt toast och somnade vid 4. Tack för en bra kväll! :)


Ursäkta för bloggens utseende för tillfället. Den är under renovering! Ska få till texten så fort som möjligt.

Körkort!

...



Om lycka bara infinns ibland, så var detta en riktigt lycklig dag. Nu har jag mitt efterlängtade körkort! Det känns så himla bra, otroligt jättebra. Varit ute o kört hela kvällen och en bit in på natten. Så härligt!

Halkbana

Olycka


Körde halkbana idag!
Var riktigt roligt! Få sladda och snurra lite :-) Men samtidigt inser man riskerna och att alltför många tar för lätt på dom. I en kurva i 45 km/h som lätt skulle kunna varit på en 70-väg, snurrar man ner i diket på när det är halt. Bästa och mest kontrollerade hastigheten i kurvan var 20 km/h. Och hur ofta håller man 45 eller 20 på en 70-väg? Precis. Vill inte veta hur det skulle vara om man körde 70. För att inte tala om hur många som också kör för fort på sådana vägar.

Intressant, lärorikt & roligt. Jag var ensam tjej med tre killar, också körskoleläraren Anna då såklart. En bra dag helt klart!


På lördag fyller lillgrytan 1 år, och jag har köpt två jätteläckra ettårspresenter! Hoppas hon gillar det =)

Lumpen som tjej?

...


Jag undrar hur det egentligen är att göra lumpen som tjej.

Var på Nolia-mässan idag och jag vet ju fortfarande inte vad jag ska göra efter gymnasiet. Ska bli så skönt att få sluta skolan, men då kommer funderingarna på vad man ska hitta på härnäst? Blir det till att jobba något år, sommarjobb för att sedan åka utomlands och plugga språk, au-pair eller kanske ska man göra lumpen?

Skulle vara väldigt intressant att speciellt som tjej genomgå den. Lär bli ett minne och en tid i livet man aldrig glömmer. Den sortens nya kontakter och relationer man aldrig annars skulle få. Men även en hård och påfrestande tid, åtminstone fysiskt. Och att kanske bara leva med killar i nästan ett helt år, hur ska det gå till? [Man kanske får mer förståelse för dom då? ;) ]

Jobbigast skulle kanske vara att inte få göra sina tjejgrejer, som att raka benen och diverse saker. För det lär det väl knappast finnas tid till, eller?

Får fortsätta mina funderingar där en stund till. Åtminstone ett alternativ! Kikade också på språkresa till Spanien som även det skulle vara otroligt kul och lärorikt. Grejen är bara att man får då skulder att sedan betala tillbaka innan man ens börjat på universitet. Eller så gör man först lumpen, där man även tjänar pengar, och sedan språkresa och efter det plugga? ;)



Träffade också Elin där på mässan med sitt UF-företag. De tillverkar och säljer riktigt fina mysiga mössor. Blev lite sugen på att köpa en! Fast då är frågan, vilken färg eller en i olika färger? Så många fina ju! :-)

Ett tandläkarbesök också - besked om ett hål. Mitt första någonsin! Herregud, lagning på måndag. Lite tandläkarskräck har jag nog allt!

Kvinnor&män är bevisligen olika!

...


Idag hade jag och lillan en redovisning om kvinnligt & manligt språk. Ett väldigt intressant ämne om jag får säga det själv, och redovisningen blev kul! [åtminstone vad jag tycker, sen återstår resten till publikens tyckande ;) ]

Vi har så pass olika språk och sätt att uttrycka oss så att det ofta leder till bråk och diskussioner. Känns ju ändå bra att få reda på att det faktiskt finns skillnader mellan könen som är bevisade. För ibland, i alla fall för min del, känns det som att motparten nästan jävlas & låtsas att inte förstå. Det känns ju så självklart för en själv vad man menar, medan killen inte förstår någonting alls. Dock inte sagt att jag kommer förstå mig på killar, för det lyckas jag nog aldrig med :-)


We can't live with them, and we can't live without them

Så sant som det är sagt.

Livet

Det bästa i livet är gratis ***


Det är verkligen värt att tänka på, för det är ju faktiskt så.
Familj, Vänner, Kärlek, Vänskap.
Kan inte att köpas och är mer värdefullt än något annat.
Det måste vara det finaste vi har, och det ska vi vara rädda om.


Balklänning

Mysteriet med balklänning till studentbalen är i alla fall avklarat för min del. Köpte ju en när vi var i Lettland som jag är himla nöjd med! Har förövrigt specialbeställt smycken i samma färger, men tänker inte avslöja något här. Den som kommer på balen får se!


Sarah Jessica Parkers balklänning

Det finns väldigt många vackra balklänningar. Olika former, färger, längder och diverse utsmyckningar. Här är en klänning som Sarah Jessica Parker bär. Visst är den lite annorlunda, men åh så fin!

RSS 2.0