To Asia

Well, here we go!



Röra

För 3 dagar sedan var detta min verklighet: en röra. Ja, det har varit mycket att fixa & greja med men nu ska allting vara klart! (Hoppas vi på). Endast några smågrejor som ska ner imorgonbitti då jag gjort mig i ordning.

Jag besökte Torsten där jag fick en del papper, fikade på stan med mamma&pappa - mys! Sen var jag på affären & apoteket. Nu ikväll har jag packat ner några fler saker och varit lite med mormor som kom och åt middag med oss. Precis fixat klart mp3n också, skönt.

Nu blir det alldeles strax duschen och sen försöka sova rätt tidigt. Har tänkt kliva upp vid 8 ungefär och vi åker hemifrån halv 10, tåget går 10.08. Beräknad tid till Arlanda är strax efter 13 någongång och sen ska vi checka in minst 3 timmar innan flyget går vilket är 17.25. Framme i Bangkok ca 13.40 lokal tid.



RESDAGBOKEN
Knepigt med direktlänk så gå in på resdagboken.se ,  och sök sedan på detordnarsig . Där finns vi & vår härliga resa! :-)



Ha det bäst här hemma nu, så hörs vi när jag kommer hem igen. Kommer vara mest aktiv på Resdagboken nu hädanefter, kanske något enstaka inlägg här. Take care.


Wait your turn

Nu är det två dagar kvar, 2 dagar.


Idag har jag och min kära vän Lisa avklarat så gott som de sista sakerna. Hon hittade skor och lite andra småsaker, och jag hittade min lilla hudkräm. Växlat pengar, dollar & bath. Bara Torsten kvar på torsdag, och packningen då. Jag har väl kommit ganska så långt, imorgon börjar saker åka ner i ryggsäcken! Blir intressant. Spännande att se hur tungt det blir till slut.. Frågan är hur det går för min reskamrat, kanske att det blir allt på torsdag? Haha, men jag tycker om henne ändå. En massa faktiskt! :-)

Har kopierat passet också.. Och skrivit ut det sista på flygresan. Ja, alla papper ska nog vara klara nu.


Mamma & pappa har sin bröllopsdag idag! Hela 27 år gifta tillsammans är ganska (otroligt) bra gjort enligt mig. Ja, ojoj. Bara att få gratulera! De brukar alltid gå ut och äta då, och samtidigt ville de gå ut och äta med mig innan jag åker så då slog vi ihop det hela! Jag följde med på deras bröllopsmiddag och det var riktigt trevligt. God mat på restaurang Victoria & mysigt var det också! För min del vitlöksbröd till förrätt och sedan kycklingfilé med gorgonzolasås. Hur gott som helst! Deras förrätt bestod av Toast Skagen (som jag inte är riktigt lika förtjust i), men varmrätten var fläskfilé medaljonger med bearnaisesås och svart(grön?)pepparsås. Såg i alla fall också himla gott ut.

Nu är det allt sovdags, goodnight my friends.


I'm a believer

Kanske ett litet inlägg innan sängen får besök av mig.


Dagen har sprungit förbi mig, och vad har jag hunnit med?
Vid 1-tiden kom våra före detta grannar & mormor på fika. Innan dess hade jag ringt till vår läkare Torsten för att höra på vilka platser risken för malaria är stor (där vi ska äta vaccin med andra ord). Han frågade om vi inte fått vaccinationskartor & några papper då vi var till honom, men det har både jag&Lisa för oss att vi inte fick. Så ska göra ett besök hos honom på torsdag och få dessa saker för det var tydligen viktigt :-)

Hela eftermiddagen och en bit in på kvällen var jag hos Mattias & mina småtjejor. Sista dagen nu för imorgon ska de till mamma och därmed mamma-vecka. Vi lekte kurragömma, busade en massa, kramades en massa, kittlades, tokade och hade oss. De är helt underbara. Nova en riktig myspropp och Gry är ett litet (läs: stort) humör. Nova älskar att sitta med sin mysekudde i soffan och mysa framför en film. Gry är det lilla humöret som blir riktigt förbannad om hon inte får vara med och skölja ur vällingflaskorna. Ja, då skriker vi så högt vi kan, tar ett andetag var tionde sekund för att däremellan ta i ända från tårna, bli knallröd i ansiktet och därefter skrika så mycket hon bara orkar. Det är mina små flickor det, och jag älskar dem.

Ikväll har Carro varit här med mig. Vi kom hit samtidigt vid 19-tiden och fyllde först glykol i min bil då den röda lampan börjat pipa & lysa. Sen har vi bara myst på, suttit vid datorn och letat fram bra musik, pratat, druckit kaffe, ätit kvällsfika. Jo, sen glömde hon sitt USB-minne här också som hon nog kommer för att hämta imorgon. Misstänker faktiskt att det var med vilje, bara för att få träffa mig en gång till innan jag åker.. :-) Mihi, jag tycker om dig också gullet!

Seen
då hon åkt hem, vid halv 12, har jag packat klart två till resepåsar - i den blåa badkläder och i den grå skor. Bara så du vet Lisa, om du tänkte börja packa snart! ;-) Mahaaa. Snäll jag känner mig idag :)

21 Guns

Green Day med 21 Guns är riktigt bra. Den som gäller för tillfället. Jag tycker det är så skönt att vara vaken när de flesta andra sover. Som en sorts frihet liksom. Plus att jag får något gjort medan de sovande inte får något gjort alls. Behöver inte vara mycket alls, bara något litet. Sen är det ju en annan sak att alla andra får en massa gjort när jag istället sover länge på morgonen... :-)



Idag var en behövlig Lisa-dag, väldigt otroligt behövlig. Damen kom hit vid 1-tiden, ja något sådant. Sen var vi tvungna att prata av oss och sedan börja planera middagen och handling! Tillagades vitlökskyckling med klyftpotatis & sallad. Till efterrätt gjorde vi kladdkaka alá Lisa, alltid lika god! Vi lyckades faktiskt bra, och det tyckte även våra föräldrar! Tur det, hade varit tråkigt om det inte blivit gott. Var som en liten 'föräldramiddag' för de alla fyra nu innan jag & Lisa ger oss ut på våra äventyr. Och det blev ju lyckat!

Åtminstone mamma tyckte det var lite kul att vi kom iväg till affären halv 3 när middagen skulle vara klar halv 6. Men vadåå, klart vi klarar det på 3 timmar! Tror dem om oss egentligen...


Dessutom har jag världens coolaste bakgrund på stationära datorn nu, arkitektur heter den. I like Windows 7. Bara så ni vet.

Fick mysa lite på småtjejorna idag också, baaaraaa myyyyys! Gry tyckte hårtorken var jätterolig & Nova ritade en massa krumelurer.


Arkitektur
Ett smakprov, den byter ju
med jämna mellanrum också.


Cosy time

Nej, jag måste ju faktiskt få skriva lite om dagen som varit också. Småtjejorna har varit här hela dagen - de kom vid halv tolv då vi satt och åt frukost och blev sedan hämtade vid halv 9 ikväll. Med andra ord har farmor, farfar och faster varit barnvakt hela dagen och mysigt har vi minsann haft! Och lekt järnet har vi också gjort :-) Mitt på dagen var mormor hit och fikade med oss också, mysipys.


Nova

  

Gry

  

Vi :)




                   Farfar & Gry         Noisen         Nova, Gry & Farmor



När de åkt hem började jag greja på. Mer att göra än man tror, och allt tar ju sin lilla tid. Och visst, jag kanske förbereder mig mer än vad andra skulle göra men jag gillar att ha koll på läget och skulle inte gärna vilja glömma något superviktigt.

Har fyllt små reseflaskor med diverse saker: duschkräm, barnolja, balsam, osv.. Lagt över bilder och musik på externa hårddisken, laddat ner musik, flyttat musik, laddat ner iTunes som tydligen försvann när bror ominstallerade datorn. Lagt in låtar på mp3:n, fyllt på mobilen efter att handelsbankens internetbank krånglat ett x antal gånger. Varje sak kanske inte tar så lång tid, men nu har det gått åtminstone 4 timmar och klockan är alldeles för mycket.. Jag borde nog börja dra mig mot sängen, en ny dag imorgon!

Gott nytt år! Välkommen till 2010.

Ja, då var det åter ett nytt år - 2010. Sammanfattningsvis var 2009 ett mestadels bra år, med en del mindre bra stunder. Men det måste ju finnas negativa saker för att vi ska kunna uppskatta de positiva. Och det finns saker som hänt jag aldrig kommer glömma.

Det bästa förra året kan ha varit veckan i Turkiet med mamma. Alldeles underbart & otroligt välbehövligt var det. Det sämsta vill jag inte gå in på. Däremot minns jag hur skolless jag var under vårterminen, usch. Så otroligt glad att det är över. Och hur mycket jag jobbade under sommaren, men det var ju något jag verkligen ville också!


Nu kan vi komma ihåg & minnas tvåtusennio samtidigt som vi påbörjar det nya året och alla äventyr det kommer innebära.



Själv firade jag nyår i Skönsmon med Carro hos Tessi. Tanken var att vi skulle anlända redan vid 14-tiden, men vi blev 'bara' en timme sena. Jaja, vi hade ju ändå gott om tid! Den andra tanken var att vi skulle laga maten tillsammans, men då vi tjejor inte var riktigt klara stod Tessis pojkvän Thomas för mestadelen av matlagningen. Sminket skulle läggas klart, håret skulle fixas till och ja - ni tjejer fattar i alla fall. Tessi gjorde klyftpotatisen, Carro stod för salladstillverkning och jag fixade kladdkakan! Att värma den till lagom kladdighet i micron var en rejäl utmaning vill jag lova. Men jag vispade faktiskt grädden också... Och ja, jag var nog den som var segast på att göra mig i ordning, någon som blir förvånad? Nej, tänkte just det.

Fläskfilé i en créme fraiche sås, klyftpotatis, sallad med fetaost & vitlöksbröd.
Till efterrätt kladdkaka med grädde. Det var i alla fall vad vi åt, hur gott som helst! Och kanske hur mätta som helst. Gick inte så bra med våra ostar & kex som vi tänkte ha som tilltugg sedan, orkades inte riktigt med. Vid halv 8-8 tror jag det var, då började mer folk komma. Och vid 11-halv 12 var vi 24. Rätt mycket folk i en trea, men vi gjorde oss plats att sitta och hade riktigt roligt! Vid tolvslaget stod vi på parkeringen till Skönsmons vårdcentral och kollade på alla fyrverkerier, men mest blev det nog skålande och gottnyttår-kramar, pussar och som det brukar vara.

Blev riktigt kallt (även det som vanligt på nyår) så vi gick ganska snart tillbaka till lägenheten där vi festandet fortsatte...

... så, GOTT NYTT ÅR allihopa! :-)


Om jag ska ge något sånt där smart ord, eller vad man nu säger så - Gör det du känner för och bry dig inte så mycket om vad andra tycker om dig eller det du gör. Den enda som ska vara nöjd med dig är du själv. Är du det blir också människorna runt omkring dig det och om inte, så struntar du i dem för då är de inte värda din uppmärksamhet.



                             Tessi & Carro  Jag & Carro  Emma med coola frisyren.

                                                    Thomas   Vinkorksproblem

Här är bilder på några av oss från nyårskvällen.


RSS 2.0