Höstdagar

För att det bara är 72 dagar kvar! Över 140 var det då vi bokade, sjukt vad tiden springer iväg :-) Men härligt är det, så härligt såå!


Reseförsäkring är nu också beställd, så nu är det i princip vaccin och lite detaljer som saknas. Börjar nästan pirra lite redan!

Appropå det, verkar det som vi fått en sort av malaria-vaccin där psykiska störningar inte är helt ovanliga biverkningar.. Börjar ju undra varför vår kära läkare skrev ut dom till oss?


Jag gillar hösten lite ändå.. De fina färgerna, även om löven börjat falla bort. Kylan då man får klä på sig mysiga kläder, men inte är för kallt ändå. När det är tillåtet att bara ha en innedag i ett regnigt väder eller att ta sig en mysig promenad i höstsolen. Ja, jo jag trivs.

Igår åt jag & mamma lunch på stan - salladsbuffé, mycket gott! Vi kikade in på Fanny en stund innan mamma skulle tillbaka till jobbet & jag gick till pappa och hälsade på en snabbis. Därefter begav jag mig ut till Lisa på ön där det blev tisdagslyx - kladdkaka & kaffe! Och självklart en del prat. Lagade korvstroganoff och på kvällen gick vi runt i Birsta. Tanken var att börja kolla ut julklappar man skulle kunna köpa, men istället hittade vi en massa att själva önska oss i julklapp. Så kan det gå, men inte helt fel det heller! Himla mysig dag i alla fall :-) 



För tillfället sitter jag här med en kopp kaffe och funderar på vad jag ska pyssla med. Möjligen en promenad? Ja, så får det nog bli. Ikväll - trääääning med Liiiisa!

Njutbara tider

Förlåt mig! Måste rätta förra inlägget: klart det heter Memento Palace.. Hur kunde jag vara så dum att tro något annat? Så, nu kan vi sluta mobba lilla mig för den saken åtminstone..


En riktigt riktigt bra helg har det varit! Ja, mums på den. Fredagen blev väldigt lugn då jag skulle upp vid 06.15 på lördagen. Jobbade på Högskoleprovet hela dagen 08-16.30, och det gick bara fint. Kul att pyssla med något annat ibland!

Kvällen var planerad till att umgås med Carroo! Hade lite svårt att bestämma oss för vad vi ville göra, men till slut satte vi igång att göra iordning för utgång. Blev förfest hos Emma i stan, mycket trevligt! Sen Memento Palace där vi mötte upp bror & några till, senare Max (ovanligt) och efterfest. Somnade vid 07 ungefär, eller 06 hade ju klockan egentligen blivit, beroende på hur vi ska räkna tiden.. Blev i alla fall en mycket bra kväll! Thank's my friends.



Ikväll
tror jag faktiskt jag ska ta tag i lite städning av mitt rum. Sen ska det bli otroligt skönt med en dusch också, eller kanske ett långt bad.. Vem vet :-)


Seen måste jag ju få träffa min sötlisa snart, har ju gått hela några dagar sen sist!


Clouds in the sky

Då har det redan hunnit gå några dagar igen! I onsdags fyllde jag år, närmare bestämt hela 19. På kvällen var det fika här och på kvällen hade jag & tjejorna Linnea, Lisa & Carro det massa roligt! De överraskade med bowling, där även Emma slöt upp med oss och senare blev det utgång på Momento Palace. En riktigt bra kväll! Tack så mycket allihopa som gjorde min dag :-)


Flickan som lekte med elden har jag nu lånat, börjar möjligen läsas ikväll! Idag var både mamma&jag ledig så vi har varit på stan där vi köpte ryggsäck till resan! Fikade också, mycket gott och mysigt. Åkte ut till Coop där det handlades och därefter hem. Ikväll blir en lugn kväll då jag börjar jobba på Högskoleprovet på Folkets Park kl 8 imorgonbitti. Ska göra iordning en sallad till morgondagen och mysa framför tv:n om det går något spännande.


Strax matdags här - lax, potatis, rom-sås, sallad & bröd - muums.

New goal

Den här sidan har verkligen gått och blivit seg, både att komma fram till och navigera i. Eller är det bara hemma hos mig?


Igår åt jag lunch med Carro och strosade runt i Birsta en del. Mycket trevligt&mysigt! Lämnade tillbaka boken och tänkte låna en ny men den fanns inte där. Däremot skulle de beställa den dit så ska ringa imorgon och kolla om den kommit.

På kvällen besöktes gymmet, och det var den hårdaste träningen på länge. Sjukt svettigt, men åh så skönt! Somnade väldigt gott efteråt kan jag lova.

Idag gick jobbet fint, och nu börjar jag bli aningen trött så bör nog dra mig mot sängen. Kanske bäst det eftersom jag fyller år imorgon och då har vi en del planer jag&tjejorna :-) Blir spännande!

Well. . .

Jobbhelg avklarad - dags för ledig dag.


Imorse åt jag&mamma frukost på Ikea - gott&mysigt. Jobbet gick fint, hann dock inte med så mycket då vi bara var tre som jobbade och ganska mycket rörelse i butiken men så kan det vara! Skurade golv inte mindre än 3 ggr under dagen! 1. Imorse innan öppning som varje sön. 2. Utspilld såpa i butiken. 3. Toaletten, kvällsrutin. Kanske skulle fundera på att bli städerska istället?



Ikväll har jag varit på gymmet med kära Lisa, alltid lika härligt! Överkropp & mage som gällde - imorgon blir det troligen kondition i gymmet på kvällen.

Inspirerande rubrik

Dagens tillstånd: träningsvärken i benen är borta, fått träffat småttingarna (busigare än någonsin) och Nova sov här, har fortfarande sår från myggbetten i Turkiet, nyduschad, plåster på fingret&fötterna - med andra ord mår jag väldigt bra :-)


Dags för jobbhelg igen, idag var tiden 10-17.15. Var ganska mycket folk men det gick bra. Roligt med en del kommentarer kunderna kommer med, både skämtsamma och seriösa - då får man påfyllnad i energiförrådet. Mormor var här och åt med oss ikväll, mys! Och de små bara springer runt, runt, hoppar, klättrar, busar och gömmer sig - faster blir helt slut ;-) Kanske lever upp till smeknamnet snart.. Gammelfaster.

Nej, nu blir det tv:n med mammsen en stund innan sängen. Måste läsa ut boken nu, ska lämnas tillbaka senast tisdag. Imorgon ska jag&mamma ut till Ikea och äta frukost och sen börjar jobbet 10.30, sleep well.

Kvik - kanske inte jag

Yes, done. Kvik imorse då, stod parkerade med en McDonald's frukost kl 9 utanför butiken. Trodde vi var dumma som kommit så tidigt, men allt eftersom kom fler bilar och vid halv 10 var vi tvungna att ställa oss ute i kön i regnet. Hade dock klätt på mig riktigt ordentligt - långkallingar, jenas, munkjacka, vinterjacka, halsduk, mössa & vantar. Var helt okej med andra ord! Bror fick sin badrumsmöbel, det bjöds på fika & vi fick även varsin kökshandduk - inte dåligt! Sen kom vi därifrån efter halv 12, åkte till honom och lastade av och hem igen.


Har precis bokat frakt och gjorde klart paketet med dunjackan som ska skickas iväg med Schenker. Tänkte greja på nu lite här hemma för att innan halv 3 åka & lämna paktet och sen till jobbet. Have a great day!


Förresten, mina ben gör fortfarande ont sen träningen.. Hm :-)

Cold times soon goes hot times

Igår var en riktig Lisa&Frida-dag! Började med att träna på gymmet, vilket gick galant. Provar på en massa nya saker och det kändes bara bra. Vi åkte hem & fikade, bokade tågbiljetter till Arlanda(!), och gjorde oss iordning lite. Köpte godis&festis på affären och begav oss mot staden där vi åt buffé på Dragon House. Otroligt gott! - och otroligt mätta. Sen går ju alltid kaffe&kaka ner, det är ju oss det handlar om. Efteråt vandrade vi upp till bion och Flickan som lekte med elden, som vi båda tyckte var bra! Sen tog vi då bilen hem till mig där Lisa bytte bil och for hem till ön.

En supermysig, jättetrevlig och rolig dag med min älskade vän! Tack för presenten, hur bra som helst var den :-)


Idag passade jag på att sova då jobbet inte började förrän 15. Åt frukost, skjutsade bror till Njurunda där han skulle hämta bilen som lämnats in, grejade på lite här hemma, åt lunch och åkte. 4-timmars pass går verkligen fort! Missade tydligen ett personalmöte imorse som jag inte visste om, men det gjorde inget :-) Tur det, lite siffror och så bara tydligen.


Nu blir det snart sängen för att åter läsa i bra-boken, för att imorgon stiga upp tidigt och följa med bror till Kvik i Birsta som tydligen har superrea. Vi ska åka halv 9 och dom öppnar 10. . . Muums för kylan, dags att plocka fram min mysiga vinterjacka.




Det var ju mindre smart

Fantasy makes your day

Planerna var från början birsta alternativt stan med Linnea, men hon var lite sjukling (krya på dig), så då blev det till att använda fantasin! Lite kreativ kan jag vara när jag sätter den sidan till. . .



Iallafall så passade jag på att sova rätt länge, tror jag klev upp vid.. halv 11? Nåt sånt. Åt frukost i lugn och ro, tog mig en dusch för att därefter ge mig ut på långpromenad. Otroligt fint väder så härligt var det!

När jag kom hem gjorde jag iordning lite fika; macka&kaffe. Samtidigt satt jag vid datorn och letade mat&bröd recept. Gick ner på affären för att inhandla det som behövdes och sen var det bara att sätta igång. Började göra matbröd, blev supergott! Smakade alldeles nyss. Och middagen blev korvstroganoff, med ris&sallad. Hittade ett väldigt bra recept på nätet som måste göras fler gånger!

Fick erfara att man inte bara kan få skavsår genom att gå.. även fingrar & händer kan ta skada av bakning... Att komma ihåg!

En del träningsvärk har jag idag också, men det ska ju kännas att man gjort något! Imorgon är det dags igen :-) Häärligt!


Blev en mycket bra & mysig hemmadag - sånt gillar vi. Njuta av livet var det va?

Do you know what

En helt vanlig dag, eller?


Tjaa, kalla det vad ni vill men åtminstone en mycket bra dag! Var till gymmet med Lisa vid elva. Mycket roligare och lättare att komma iväg med en träningskompis! Gick fint och kändes bara bra, möjligen lite seg från början men det släppte.

Var hem en sväng och åt och sedan vidare till jobbet 15-19.15. En av kollegorna blev sjuk så vi var bara två i butiken de sista timmarna, men det var lugnt så det gick fint ändå.


Och vet ni vad jag gjort nu ikväll? Har skrivit ut våra flygbiljetter till Thailand... Mihi, nu börjar det kännas verkligt på riktigt. Lite läskigt, men ändå heeelt underbart!

Inre liv

Nej, jag måste skriva lite mera.. Kände att jag inte riktigt fick ur mig allt i förra inlägget bara för en liten stund sedan.


Det är liksom känslan som är svår att sätta ord på men försöka kan man. (Ursäkta ordvalen)

Allt känns bara så jäkla bra nu, som att livet leker. Även om alla inte gör och beter sig som man skulle vilja att dom gjorde, så varför bry sig? Det finns så många fler vägar att gå på, så mycket mer att upptäcka. Så varför då stanna och tjura och missa en massa under tiden? Klart man får bli arg, irriterad, förbannad.. Man får bli allt vad fan man känner för att vara - det är också en del av tjusningen. Men för guds skull, slut er inte i er egna lilla värld, sluta inte hitta på saker, sluta inte leva för att någon idiot gjort er ledsen eller besviken. Då får man till slut acceptera dennes val, skita i det, och försöka hitta något bättre. Någon som är värd ens uppmärksamhet.

Jag slipper skolan och ja.. Det är så underbart så det inte är sant. Kunna vara LEDIG när man inte jobbar, slippa att ständigt tänka på läxor, prov och förbereda redovisningar. Särskilt med mina arbetstider som passar mig och min dygnsrytm perfekt. Jag får sova ut i princip varje dag, jag har tid över till att göra saker jag verkligen vill och framför allt är jag närvarande i nuet, i det jag gör. Förut, även då man var ledig, fanns alltid något i bakhuvudet som man borde göra eller som man vet snart kommer. Nu kan jag leva - hela min vakna tid.


Ja, ungefär så. Svårt att förklara och kunna sätta fingret på vad det är som känns så bra, men nu har jag givit det ett försök - åtminstone till en viss del. Allt kan inte förklaras i ord heller. 


Utgång på Max någon?

Precis lagt på telefonen där jag pratade med Lisa som snart är hemma från sin "lilla" tripp. Under de 59 minuter & 19 sekunder hann vi med en hel del, och det är både förvånande och fantastiskt att vi kan vara så lika. Thailand will be more than great baby! Och imorgon får jag träffa damen då vi ska iväg och träna, brabrabra!


Igår fyllde min kära mormor år,
närmare bestämt 86. Grattis ännu en gång till henne, även om hon aldrig kommer se detta. Lilla mormor är nämligen inte så förtjust i datorer :-) Men jag tycker om henne ändå, riktigt mycket! Söt är hon. På dagen fikade vi på tårta här hemma, sedan blev det middag på Birsta Baren och sedan fika igen hemma hos momma. Födelsedagar = Fikdagar? Ja, det vore ju dumt att tacka nej..


Igårkväll var det utgång med Carro på planeringslistan. Var mycket trevligt även om det kanske inte riktigt blev som vi tänkt. Men hur ofta blir det då som man tänkt? Rolig, lite annorlunda men underhållande kväll. Eller vad sägs som en utgång på Max? Ja, till Aveny stod vi i kö en kvart kanske. Inte så bra tidsuppfattning, men vi orkade iaf inte vänta så vi gick vidare till ett ställe där vi inte kom in eftersom det var 20. Vidare till Irish där vi inte heller kom in då klockan hunnit bli halv 2 och dom stängde tydligen 2. Lite knepigt. Så ja, därav blev det Max. . . Dock inte att underskatta, gott med mat sådär på kvällskvisten (läs: natten)!


Idag har jag&mamma varit ute i Birsta och kikat runt. Mamma är ute efter en jacka & skor, men hittade tyvärr inget. Ett par skor hittades, dock ingen storlek varken där eller i stan. Otuur. Sen har vi myst med småflickorna & var till dagis en stund och lekte. Busiga som aldrig förr, särskilt den minsta varianten. Ett busfrö hela bebisen! Visst får man kallas bebis även över 1½?


Myspys

Jag förstår inte hur jag flera gånger lyckats få skavsår som blöder utan att märka det! Visst kände jag att det gjorde lite ont, men inte SÅ ont.. Skedde under min & Linneas promenad under dagen, som förövrigt var mycket härlig i det soliga höstvädret! Efteråt blev det fika, mys och prat hemma hos mig. Hon fick lite försenade presenter också, så - grattis i eftrskott gumman! :)


Jag & mamsen lagade mat, tacos med kyckling i. Väldans gott! Har vunnit en tunika åt mamma på tradera också, för bara ca tio minuter sen. Nu kom hon precis hem från affären och jag kokar kaffe, så ska väl ställa fram lite kakor och mörk choklad också hade jag tänkt. Blir en riktig mysfredag med mammsen med andra ord :-)


Rickard&Annika är påväg till Thailand nu där dom stannar i tre veckor, så önskar dom en toppenresa!

Grattis mysälskling!

Noisen!

G R A T T I S   P Å   B E M Ä R K E L S E D A G E N

Min älskade lilla älskling fyller 4 år idag.
Kan ni förstå hur fort tiden går?
Hon föddes ju alldeles nyss :-)



Så, då var jobbandet för denna vecka avklarat. Ledig nu fre, lör & sön - blir härligt! Idag glömde jag att ta rast, just snyggt gjort? Hah, kom på det sista timmen. Var så inne i jobbandet juu!

Har lagt ut två jackor på Tradera också - kika om ni vill!
http://www.tradera.com/auktioner/fkm


Snart blir det sängen och mera Män som hatar kvinnor - läsning! Imorgon ska jag umgås med min kära vän Linnea, häärligt!

 


Vinterdäck

Snyggt att jag lyckades betala avgifterna till Tradera för tidigt, innan jag ens fått en faktura. Jaja, är man nybörjare på något är det inte alltid så lätt! Har precis svarat på ett mail där en väldigt trevlig tjej från deras support svarat mig precis hur jag ska gå till väga för att lösa detta, så det känns ändå bra.


Jobbade 12-19.15, gick fiint. Lagomt mycket folk, hann med lagom mycket i butiken, även om man alltid vill göra det lite finare. Vem kom förresten på ordet lagom?

Kvällen har jag tillbringat med pappa ute i garaget. Skulle nämligen byta till vinterdäck och han var så snäll och hjälpte sin lilla dotter. Bultarna satt otroligt hårt, men med fint sammarbete fick vi loss dem! Blev en hel del svart om händerna.. men det hör till. Gick i alla fall bra, och skönt att ha det gjort! :)


Days

Halloo.

Imorse fick jag sova ut, enda till 10.40. Längesen var det, och riktigt skönt vill jag lova! Var till gymmet med Lisa, där det tränades armar, axlar, bröst och rygg. Efteråt blev det en del fikandes och tittning på Laos, om än det enda vi kom fram till var att Mekongfloden är bland asiens största och med rikt djurliv.

Träffade även Lisisen igår efter jobbet, då vi var och tränade och sen såklart fikade och hade det mysigt! Hade saknat flickan juu.

Förövrigt idag har jag varit lite duktig: tvättat, plockat ur&i diskmaskinen, lagat mat och handlat. Den ni :) Har även knäppt kort på jackor jag tänkt lägga ut på Tradera någon dag snart.


Snart blir det lite kvällsfika och sen sängen känns det som. Är riktigt trött redan. Kanske blir läsning i nya boken kan tro? Började med Män som hatar kvinnor i Turkiet.

Nothing about it

Den här dagen säger vi: ingenting om.



Gillar mina små söta kommentarer, från mina sötnosar! Till Linnea säger jag att vi absolut måste ta middagen snaart :) Wonder when? Och Elinpelin, jag längtar till 22 dec! Men nej, jag tycker dock inte det var så kul att äta en hel jalapeñobit, behöver jag säga att det var enormt starkt? ;)

Glömde att i förra inlägget meddela en till sak vi hade för oss två ggr i Turkiet - vattenjympa! Japp, halv 12 i stora poolen på vårt hotell var det en halvtimmes vattengymnastik. Underskatta det inte, är faktiskt jobbigt! Fast kanske ändå inget jämfört med hur ledaren hade det där uppe på marken med över 30 graders hetta och solen stekande i ryggen.. Kul var det i alla fall :)


Sitter och lyssnar till Erik Hassle, han som ska spela på Stadshuset ikväll. Är faktiskt rätt bra, och hade varit kul att gå på om man inte jobbat imorgon. Meen, jobb innebär erfarenhet - and also money! We like that.

Och imorgon får jag träffa min Lisa, will be just wonderful!
I need that.

Back from Turkey

jag  Såja, då var vi hemma igen.

Kanske
aningen brunare, väldigt utvilad och enormt nöjd med en superhärlig resa!

Tänkte inte riktigt berätta dag för dag, men en liten sammanfattning får det bli:

Mycket ofta och länge har vi legat och stekt i solen, badat några gånger per dag gick inte att undvika då temperaturen varierade mellan 31-33 grader i skuggan hela veckan utan ett moln på himlen. 28 i vattnet. Vi promenerade längs stranden, provat turkisk mat - turkisk pizza, pide. Kebab i kruka & något med lammköttbitar, bröd runtom, grillade tomater&jalapeños & turkisk yoghurt. Var på en marknad i Side, tog en tripp to Manavgat med en Dolmus (liten buss). Druckit öl&drinkar och vin, mamma klippte sig & båda vi gjorde ljusa slingor då vi var klara 11 på kvällen för att sedan gå och äta middag.


Känns som att vi mest tagit det lugnt & slappat, men ändå har vi hunnit med en del. Som det ska vara! Nu lite bilder..


-            -            -

Välkomstpresent,             Poolen :)                                       Sanfransisco
frukt, vin, snacks,
öl, läsk & vatten.


-            -            -

Bananer på hotellområdet          Blomma!                            Utsikt från balkongen


-            -            -

Kebab i kruka                               Hel fisk                             Tog de gröna för grillad
                                                                                                    paprika - stort misstag!
                                                                                                    Åt en hel stor jalapeñobit..

-            -            -

Me outside the hotel                   Sista kvällen                      Balkongkvällsmys




-

Ett välkommen åter från vår "room hostess"
Gulligt!


RSS 2.0